Pogledaj sve web stranice Družbe

Zlatar

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije

Naše zajednice

Sestre Milosrdnice su došle u Zlatar 1866. godine. U početku su radile u školi, a prestankom djelovanja u školi započele su svoj rad u župnom dvoru. Brinule su o domaćinstvu, vršile sakristansku službu, vodile pjevački zbor i vršile službu vjeroučiteljica u župi. Danas u župi djeluju dvije sestre. Sestra M. Justina Pavlin brine o domaćinstvu, a s. M. Rahela Dolovski djeluje kao orguljašica i vjeroučiteljica u župi. Uz svoje svakodnevne dužnosti posjećuju bolesne i priskoče u pomoć svakom potrebniku.

Nekoliko crtica minulih događanja

Ove jubilarnoj godine, 14. 01. 2010., posjetile smo korisnike doma u Lobor-gradu. Obišle smo 240 korisnika, uglavnom težih bolesnika. Sa svakim smo izmijenile koju riječ, stisak ruke, razgovor, koji bombon i sličicu, smiješak, odgovorile na pitanja i primile preporuke u molitve. Na rastanku su nam mnogi uputili poziv; „Dođite nam opet.“ Obećale smo: „Ako Bog dâ, vidimo se opet. Na dan obitelji, 15. 05. 2010., u tom istom domu, naš mali je zbor pod vodstvom s. M. Rahele predvodio pjevanje na svetoj misi, a nakon mise izveo je mali koncert na oduševljenje svih prisutnih.

23. 05. 2010. grupa mladih djevojaka izvela je igrokaz „Margareta Naseau“, a mješoviti zbor naše župe Uznesenja B. D. M. na nebo, izveo je pjesme sv. Vinku i sv. Lujzi.

Dana 19.06.2010. tim istim igrokazom i zborom gostovali smo u Marijinom dvoru – Lužnica. Veličanstveni skup od tri stotine djece sudjelovao je radosno u slavlju mise, izvođenju programa i druženju.

Adresa:

J. Žerjavića 2
49250 Zlatar

Telefon: 00385 (0) 49 466 218