Pogledaj sve web stranice Družbe

DUHOVNA OBNOVA ZA KRIZMANIKE I PRVOPRIČESNIKE

Objavljeno: 10.12.2023. | Novosti

U subotu 9. 12. 2023. sestre milosrdnice, s. Ivana i s. M. Hijacinta, održale su duhovnu obnovu za krizmanike i prvopričesnike u župi sv. Martina Biskupa u Martinskoj Vesi. Sestre su se radosno odazvale pozivu župnika, vlč. Ivice Šimunovića, koji nastoji kontinuirano zadržati prisutnost sestara milosrdnice u župi gdje su nekoć vršile svoje poslanje i širile Vinkovu milosrdnu ljubav.

Tema duhovne obnove za krizmanike bila je: I ja mogu biti svet. Razmišljali su o svetosti života blaženoga Carla Acutisa i kako im on može biti uzor u njihovom postizanju svetosti. S obzirom da je u župi bila božićna ispovijed krizmanici su pripremljeni za sakrament ispovijedi kroz zajednički ispit savjesti.

Tema duhovne obnove prvopričesnika bila je: Ja sam Isusova zvjezdica. Prvopričesnici su razmišljali kako se mogu pripremiti za Isusov dolazak. Slušajući priču o malom Toniju i sami su poželjeli biti Isusove zvjezdice i drugima pokazivati put do Isusa. Također su izradili božićnu čestitku za roditelje te bake i djedove kako bi ih razveselili za Božić.