Pogledaj sve web stranice Družbe

DUHOVNA OBNOVA ZA PRVOPRIČESNIKE U LUDBREGU

Objavljeno: 04.01.2019. | Novosti

Lijepo je doći u centar svijeta, pokloniti se i moliti pred relikvijom Predragocjene Krvi Kristove i duhovno se obnoviti uz one najmlađe.

U petak 14. prosinca u popodnevnim satima s. M. Karla Ivančić organizirala je u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu duhovnu obnovu za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika župe Presvetog Trojstva, Ludbreg. Ova duhovna obnova prethodila je duhovnoj obnovi za prvopričesnike koja se odvijala u istom prostoru samo dan kasnije, 15. prosinca.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 65 prvopričesnika podijeljenih u 2 grupe. Prvopričesnici su u zajedništvu sa s. M. Karlom i sa mnom promišljali o prijateljstvu i Isusu kao našem najboljem Prijatelju. Zajedno smo razmjenjivali naša iskustva o tome kakav prijatelj treba biti. Izrađujući svoje kocke prijateljstva, koje smo ispunili bombonima i poklonili onome koga smo izvukli, obradovali smo jedni druge pokazujući da znamo što znači biti dobar prijatelj svakome. Osim kocke prijateljstva, obećali smo i da ćemo jedni za druge moliti.

I tako kroz pjesmu, prezentacije i kreativne radionice brzo su proletjela dva sata predviđena za duhovnu obnovu svake grupe.

Neka Gospodin prati ove naše najmlađe članove i neka čuva njihovu ljubav i prijateljstvo s Isusom.

M. Tea Juratović