Pogledaj sve web stranice Družbe

Duhovni susret za 7.8.razrede

Objavljeno: 04.01.2019. | Novosti

„Isus Krist – vjerni Prijatelj“

Bila je to tema ovogodišnje adventske duhovne obnove za djevojke 7. i 8. razreda OŠ održane u Zagrebu. Susret je bio od 7. do 9. prosinca u prostorima naše Ženske opće gimnazije i našeg samostana u Zagrebu. Na duhovnoj obnovi je sudjelovalo 15 djevojaka.

Kroz ova 2 dana, u društu s. Marije Zrno i postulantice Ines Meštrović, razmišljale smo o prijateljstvu nas međusobno, zatim što sve tražimo od svojih prijatelja, kakav prijatelj treba biti, ali i o tome znamo li mi biti drugima prijatelj i dajemo li u prijateljstvu sve ono što od prijatelja očekujemo. Kao vrhunac naših razmišljanja bilo je promišljanje o Isusu kao pravom prijatelju koji je svoju ljubav prema nama pokazao svojim dolaskom na svijet u obitelji skromnih i jednostavnih ljudi te sve do dara života za prijatelje na što nas i sam u evanđelju poziva.

Kroz sudjelovanje na svečanim misama trodnevnice i proslave svetkovine Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, dana naše Provincije, dodatno smo se obogaćivale slušajući nadahnute propovijedi te su mnoge djevojke pristupile i sakramentu Pomirenja.

Ovaj susret završile smo međusobnim izmjenjivanjem poticajnih misli i poruka koje nam ostaju kao jedna od uspomena na ovo naše druženje.

Bogu dragom hvala na ovom susretu i neka svojim blagoslovom prati i svojim milostima ispuni ove mlade živote kako bi i dalje ostale vjerne Njemu i svojim životom svjedočile svoju ljubav i vjernost svom jedinom istinskom i pravom Prijatelju Isusu Kristu

M. Tea Juratović