Pogledaj sve web stranice Družbe

EUHARISTIJSKO SLAVLJE U MARTINSKOJ VESI

Objavljeno: 06.11.2022. | Novosti

Na poziv vlč. Ivice Šimunovića, župnika župe Svetog Martina biskupa u Martinskoj Vesi, s. Mirjana, s. M.Elizabeta, s. Marcelle i s. M.Bernardica razveselile su prisutne vjernike i  animirale Euharistijsko slavlje sviranjem i pjevanjem. Župnik je posebno molio za sve sestre milosrdnice koje su djelovale na župi punih 90 godina, kao i za nova duhovna zvanja za našu Družbu.

U propovijedi je naglasio kako nam Bog progovara da smo ponajprije djeca svjetla, sinovi uskrsnuća. Spomenuo je i primjer svetog Vinka Paulskoga koji je život posvetio službi siromaha, jer je nastojao biti blizu onima koji su predodređeni za nebo. Nastojao im je svjedočiti Nebo, nastojao im je donositi Nebo i druge oduševljavati da pođu istim putem, da na istoj stazi života žive pod vidom vječnosti.

Potaknuo je prisutne, da sve one koji su im mili i dragi susretnu, jer Bogu svi žive, da svaki dan ustraju na putu svetosti, nastoje svjedočiti svoju vjeru u uskrsnuće, jer Krist nas čeka, Krist je onaj koji nam sve daruje.

Na kaju Euharistijskog slavlja vjernici i sestre zajedno su se družili uz kolače koje su napravile marljive i drage župljanke. Prisjetili su se s radošću mnogih sestara koje su živjele i djelovale na ovoj župi.