Pogledaj sve web stranice Družbe

PROSLAVA SVETKOVINE BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO UZNESENE

Objavljeno: 15.08.2023. | Novosti

U samostanskoj crkvi Svetog Vinka, svake se godine radosno slavi svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Sve sestre toga dana prisjećaju se svoga predanja Gospodin kroz svete zavjete i stavljaju se pod zagovor Blažene Djevice Marije da ih prati i čuva na svakom koraku milosrdne ljubavi.

Danas su na poseban način svoje jubileje proslavile:

 Dijamantni jubilej 60. obljetnice zavjeta: s. Alma Ceković, s. Tomislava Kovačić, s. M. Izaija Bilać, s. M. Leopoldina Crljenković, s. Ignacija Pavlin, s. M. Antonija Krijan, s. M. Anđela Domšić, s. Mirta Belanović, s. Ljerka Račić, s. M. Rahela Dolovski.

Zlatni jubilej 50. obljetnicu zavjeta: s. M. Dubravka Mikanović, s. M. Edita Valjak, s. Beatrica Kvakar, s. Nevenka Brkić, s. Elvira Petric, s. M. Karmela Krajinović, s. M. Ines Konta, s. Monika Vradova.

Srebrni jubilej 25. obljetnicu zavjeta: s. M. Marcela Šereš, s. M. Bernardica Novoselec, s. M. Matea Faltak, s. Jelica Maul, s. Samuela Nestić.

Nakon svečane Jutarnje molitve, euharistijsko slavlje predvodio je prečasni mr. Željko Faltak rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u zajedništvu s vlč. Antunom Faltak i don Saviourom. U propovijedi istaknuo je da je Blažena Djevica Marija uzor svih poziva, uzor cjelokupnog predanja. Posvećeni život koji je najuzvišeniji put nasljedovanja našega Učitelja koji se predao i ponizio kako bi ostvario otajstvo spasenja. Kako je lijepo kada čovjek otkrije da može biti suradnik Božji, kako je lijepo kada otkrije sebe kao onog koji ima milost biti suradnik Božji u ovome svijetu. Kako je lijepo otkriti da Bog računa na nas da mu budemo saveznici, i to saveznici u ljubavi, ljubavi prema nebu i prema zemlji, prema Bogu i prema čovjeku. Potaknuo je, nadalje, u svome razmišljanju sestre da danas na poseban način kada se prisjećaju svojih zavjeta, svojih obećanja, otvore svoja srca Duhu zahvalnosti za sve ono dobro, lijepo i plemenito u čemu su uspjele, jer to je Božji dar.

Čestitajući svim sestrama jubileje zavjetovanja, zaželio je da predaju svoje živote Mariji, da povjere Mariji sve ono što žele iznijeti pred Gospodina u zahvalnosti i milosrđu, sve ono što žele povjeriti Njegovoj providnosti.

Nakon euharistijskog slavlja sestre jubilarke nastavile su radosnu proslavu sa svim sestrama kod zajedničkog doručka. Provincijalna poglavarica s. M. Barbara Vručina čestitala je svim sestrama Svetkovinu i zaželjela da potražimo i obnovimo uspomene na svoje zavjete, da nam se u svijesti i u duši rasvijetli trenutak kada smo poput Marije izrekle svoj „Da“ Gospodinu.