Pogledaj sve web stranice Družbe

SRETAN USKRS!

Objavljeno: 12.04.2020. | Novosti

Dragi prijatelji sestara milosrdnica – kako vam čestitati Uskrs? Gledajući kako jedan nevidljivi virus uzima živote, cijeli svijet zaustavi, a svima nama ukazuje kako smo nemoćni – onda još više vjerujemo kako je Bog svemoguć, kako upravlja ovim svijetom i svima nama poručuje da On daje život i da budemo zahvalni. Čak i najveći umovi svijeta to vjeruju i znaju. Evo, primjer jednog vjernika -fizičara. Isaac Newton, jedan od najvećih umova naše povijesti čvrsto je vjerovao u biblijski koncept stvaranja. Zbog svoje vjere u Boga jednom je bio upitan: “Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša? (Mislili su na Isusovo uskrsnuće)
Na to je znanstvenik pomiješao željeznu prašinu sa zemljom i upitao svoje sugovornike: “Tko može izdvojiti iz prašine i skupiti ovu željeznu prašinu?”
Odgovor nije dobio. Potom je Newton uzeo magnet i prinio ga mješavini. Nastalo je komešanje čestica. Sitni dijelovi željezne prašine počeli su se hvatati za magnet i jedni za druge.
U prašini nije ostalo ni molekula željeza. Tada Newton reče prisutnima: “Onaj, koji je ovoliku silu dao mrtvom kamenu, zar On ne može dati takvu moć našim dušama kada bude trebalo da se obuku u svoja proslavljena tijela.” Svi prisutni, naprosto su zanijemili!
TU VJERU NEKA NAM SVIMA PODARI USKRSLI KRIST! Mole za vas i žele SRETAN USKRS sestre milosrdnice.