Pogledaj sve web stranice Družbe

Susret ministranata u Osijeku – predavač s. M. Anđela Rogić

Objavljeno: 28.01.2019. | Novosti

U subotu, 19.01.2019., u župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku gdje djeluju naše sestre upriličen je susret Ministranata na kojem je i naša sestra M. Anđela Rogić održala dva predavanja iz Medijske kulture.

Zamoljena od strane župnika Jurića, priredila je predavanja i radionice na navedenu temu.

U skupini ministranata koji još idu u osnovnu školu tema je bila „Pozitivni i negativni medijski sadržaji“. Dječaci su bili aktivno uključeni i tijekom predavanja i radionice. Pokazali su prilično poznavanje utjecaja medija (nasilje u medijima, reality TV, poruke kojima smo izloženi u vanjskom oglašavanju, videoigre…) te se osvrnuli i na svoja iskustva koja nisu uvijek pozitivna i primjerena dobi (neki oblici elektroničkog nasilja), o razlici između nasilja u stvarnom životu i elektroničkog nasilja. Sa drugom skupinom srednjoškolaca i studenata tema je bila „Senzacionalizam u medijima“ i „Što su i kako prepoznati lažne vijesti“ (eng. fake news). Također odlična uključenost i poznavanje teme, pokazali su zrelost u rasuđivanju i procjeni medijske ponude.

Sestra M. Anđela aktivno surađuje sa župom i sudjelovanjem kao predavač na tečaju priprave za brak s temom „Odgoj u obitelji“.