Pogledaj sve web stranice Družbe

Članovi Provincije

Uprava Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

OLYMPUS DIGITAL CAMERAS. M. Elizabeta Peršić
provincijalna glavarica 

Rođena je 28. siječnja 1965. god. u Donjoj Motičini kod Našica. Nakon zvršene srednje pedagoške  škole u Osijeku  ulazi u kandidaturu Družbe 1984. godine, a novicijat je započela 15. kolovoza 1985. Privremene zavjete je položila 15. kolovoza 1987., a doživotne 15. kolovoza 1992. god. Diplomirala je  smjer – orgulje u klasi prof. Marija Penzara, na Glazbenoj akademiji i radila 20 godina kao profesorica glazbene umjetnosti u Ženskoj općoj gimnaziji Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu. Od rujna 2007.  – 2015. godine vršila je službu ravnateljice u Gimnaziji. Uz sadašnju  službu provincijalne poglavarice voditeljica je Zbora sestara milosrdnica i orguljašica u Kući matici, te članica tamburaškog sastava sestara milosrdnica u Zagrebu.

 

 

 

s. M. Dragutina Peric 2S. M. Dragutina Perić 
I. savjetnica i zamjenica

Rođena 1955. g. u selu Radovanci, župa Velika kod Požege, u katoličkoj obitelji, od roditelja Dragice i Stjepana, treća od petero djece. Osnovnu školu pohađala je u Radovancima i Velikoj. U Družbu je stupila 1970. god. poslije 8. razreda. Srednju med. školu završila je u Zemunu.

Godine 1978., na Veliku Gospu, obukla je redovničko odijelo i položila prve redovničke zavjete, a doživotne 1983. godine. Njezino prvo radno mjesto u kojem se trudila utkati svoje mlade sile; dobrotu, znanje i milosrdnu ljubav prema svima bez razlike, je rad s bolesnicima i osobljem u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, na kirurgiji – jedinici intenzivne njege, od 1978. do 1992. godine.

Zbog zdravstvenih razloga morala je napustiti rad u bolnici te je započela novu vrstu posla administracije Glasa Koncila i Mak-a, Lađe i Sv. Cecilije, kao i rad u knjižari Glasa Koncila na Kaptolu u Zagrebu, od 4. studenog 1992. do danas.

 

sestra Benedikta 2S. Benedikta Kunić
II. savjetnica   

Rođena je 18. prosinca 1971. u Varaždinu. Krštena je 16. siječnja 1972. u Župi Kraljice svete krunice u Remetincu. Djetinjstvo je provela u Presečnu, sada župa sv. Fabijana i Sebastijana – Oštrice pokraj Novog Marofa. U samostan je ušla 27. kolovoza 1986. g. i u Požegi je pohađala srednju školu. Zatim je 10. kolovoza 1989. došla u Zagreb u postulanturu. Novicijat je započela 14. kolovoza 1990. Prve zavjete položila je 15. kolovoza 1992., a doživotne 15. kolovoza 1997. godine. Radila je na Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, završila studij Predškolskog odgoja na Učiteljskoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, te radila kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Svetog Vinka. Neko vrijeme je vršila službu odgojiteljice kandidatica u našoj Provinciji i radila u pastoralu za zvanja. Uz službu tajnice vršila je i dužnost učiteljice sestara juniorki naše Provincije, a 16. srpnja 2018. premještena je u Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica, gdje djeluje u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica.

 

S. M. Bernardica Novoselec
III. savjetnica  

 

s. Bogoljuba Fotak
IV. savjetnica  i tajnica

 


260432_10150206345569212_6354163_nS. M. Mirna Matić

ekonoma

S. M. Mirna Matić rođena je 24. svibnja 1955. godine u Stratinskoj, općina Banja Luka, BiH, od oca Marka i majke Kaje r. Matić. Krštena je 28. svibnja 1955. u župi sv. Ante Padovanskog, Stratinska i dobila ime Marija. Godine 1958. cijela obitelj je doselila u Kaptol kod Požege. U samostan sestara milosrdnica je stupila u kolovozu 1966. te je u Požegi završila osnovnu školu (od petog do osmog razreda), uz koju je istovremenu polazila i Muzičku školu. Godine 1974. je maturirala u požeškoj Gimnaziji i završila šestgodišnju osnovnu Muzičku školu. Iste godine u kolovozu započinje kandidaturu u Zagrebu, a zatim i novicijat. Privremene redovničke zavjete položila 15. kolovoza 1977., a doživotne 15. kolovoza 1982. u Zagrebu. U rujnu 1977. godine upisala je studij Stomatologije u Zagrebu, gdje i diplomirala 7. rujna 1982. godine. Godinu dana je u Osijeku obavljala obavezni pripravnički staž, nakon čega je 2.veljače 1984. položila državni ispit. Po povratku u Kuću maticu u Zagrebu, započinje s radom u zubnoj ordinaciji u Frankopanskoj – za potrebe sestara. Uz posao u ambulanti, subotom i nedjeljom je pastoralno djelovala u župama: povremeno u Oštricama, pet godina u Sv. Ivanu Zelina i godinu dana u Zaprešiću.

Rješenjem Ministarstva zdravstva RH od 28. siječnja 1991. dopušta joj se obavljanje poslova stomatološke zdravstvene zaštite samostalno osobnim radom, tj. otvara se privatna stomatološka ordinacija u Frankopanskoj, za javnost. Nakon završenog poslijediplomskog studija, 27. veljače 1991. obranila je magistarski rad pod nazivom „Prilog ispitivanju utjecaja regionalnih činitelja na potrebe protetske sanacije u Republici Hrvatskoj“, te stekla akademski naziv magistra medicinskih znanosti iz područja stomatologije.

U vrijeme Domovinskog rata, uz blagoslov Vrhovne glavarice redovito, barem jednom tjedno odlazila je u Folnegovićevo naselje gdje je radila s prognanicima.  Kao član Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, u to isto vrijeme radila je na razvrstavanju lijekova i ostalih medicinskih materijala iz donacija. Od 1993. godine organizira odlazak siromašnije djece iz Hrvatske i BiH u belgijske obitelji u vrijeme ljetnih praznika – u organizaciji Euro-Children, čijeg je Odbora član. Od 1996.-1999. vršila je službu delegate Sjevernoameričke delegature. Godinu je dana pohađala satove engleskog jezika na Canisius koledžu u Buffalo-u. Od 4. veljače 2000. do 1. kolovoza 2008. živjela je i djelovala u Banjoj Luci gdje je radila u upravi Caritasa i na vraćanju oduzete Družbine imovine. Njezinim zalaganjem i pribavljanjem dokumentacije i donacija, ponovno je izgrađen samostan sestara milosrdnica u Banja Luci s internatom za žensku mladež. Nakon završetka gradnje, oko četiri godine je vršila službu ravnateljice istog internata „Dom sestre Cecilije“. U to vrijeme je vodila liturgijsko sviranje i pjevanje u župi Pohoda BDM u gradu Banjoj Luci te u svetištu sv. Male Terezije u Presnačama. Pet godina je radila na Radiju RS, na nedjeljnoj emisiji „Katolički radio“ i bila član upravnog odbora Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz“ u Banjoj Luci. U kolovozu 2008. vratila se u Matičnu provinciju, u Zagreb gdje je po odluci tadašnje provincijalne glavarice radila na pripremama internata za žensku mladež te bila voditeljica istog „Doma BDM Bezgrješne od čudotvorne medaljice“. Od svibnja 2015. godine preuzela je službu provincijalne ekonome.

 

 

 Ostale sestre

 1. s. M.    Adela Švaco  – Zagreb
 2. s.         Agata Lugarić – Kuća matica, Zagreb
 3. s. M.    Agneta Sakač – Kuća matica, Zagreb
 4. s. M.    Agnezija Colarić – Kuća matica, Zagreb
 5. s. M.    Alfonzina Škalac – Kuća matica, Zagreb
 6. s.         Alma Ceković – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 7. s.         Alojzijana Stipić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 8. s.         Amalija Kišur – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 9. s. M.    Ana Geč – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 10. s. M.    Ancilla Zrinšćak
 11. s. M.    Andreja Dodaj – Kuća matica, Zagreb
 12. s.         Andrijana Huzjak – Požega
 13. s. M.    Anđela Domšić – Kuća matica, Zagreb
 14. s. M.    Anđela Jelušić  – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 15. s. M.    Angelina Šantek – Kuća matica, Zagreb
 16. s. M.    Anica Šarec – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 17. s. M.    Animira Pavlin – Kolegij Družbe Isusove, Jordanovac, Zagreb
 18. s.         Anita Domšić – Kuća matica, Zagreb
 19. s. M.    Anka Kutleša – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 20. s. M.    Antima Žganec – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 21. s.         Antoaneta Gankova – Plovdiv, Bugarska
 22. s. M.    Antoaneta Pleš – Kuća matica, Zagreb
 23. s. M.    Antonija Brežnjak – Kuća matica, Zagreb
 24. s. M.    Antonija Krijan , Zagreb
 25. s. M.    Assumpta Pipunić – Kuća matica, Zagreb
 26. s.         Barbara Cindori – Svećenički dom Svetoga Josipa, Zagreb
 27. s. M.    Barbara Vrućina, Kuća matica, Zagreb
 28. s. M.    Beata Gregurić – Kuća matica, Zagreb
 29. s.         Beatrica Kvakar – Kuća matica, Zagreb
 30. s.         Benjamina Samaržija – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 31. s. M.    Benjamina Šmuc – Samostan Svetoga Leopolda Mandića, Varaždin
 32. s. M.    Bernardete Copak – Samostan i župa, Oakville Ontario, Canada
 33. s.         Bernardina Golub – Zemun
 34. s. M.    Bernardina Ivušić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 35. s. M.    Blandina Trgovac – Samostan Svetoga Vinka, Zemun
 36. s.         Blanka Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 37. s. M.    Bogoljuba Fotak – Kuća matica, Zagreb
 38. s. M.    Bogumila Babić – Gradec
 39. s. M.    Bonita Kontent  – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 40. s.         Božena Marjanović – Kuća matica, Zagreb
 41. s. M.    Božidara Valjak – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 42. s. M.    Branimira Inkret – Kuća matica, Zagreb
 43. s. M.    Brigita Bubalo – Kuća matica, Zagreb
 44. s.         Brigita Volarić – Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke i Župa Uznesenja BDM, Marija Bistrica
 45. s. M.    Celestina Bizek – Kuća matica, Zagreb
 46. s. M.    Celina Golub – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 47. s. M.    Danica Kvesić  – Kuća matica, Zagreb
 48. s.         Danijela Blažević – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 49. s. M.    Danijela Dinjar – Kuća matica, Zagreb
 50. s. M.    Danimira Ivančok – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 51. s.         Darinka Golubić – Kuća matica, Zagreb
 52. s. M.    Dolores Bilać –– Kuća matica, Zagreb
 53. s.         Dominika Sente – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 54. s.         Doroteja Hontić – Kuća matica, Zagreb
 55. s. M.    Dubravka Mikanović – Kuća matica, Zagreb
 56. s. M.    Edita Valjak – Kuća matica, Zagreb
 57. s.         Ela Hegedić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 58. s.         Eleonora Rodić – Kuća matica, Zagreb
 59. s.         Elizabeta Markušić – Kuća matica, Zagreb
 60. s. M.    Elvira Lalić – Kuća matica, Zagreb
 61. s.         Elvira Petric – Kuća matica, Zagreb
 62. s. M.    Emanuela Barinja -Rim
 63. s.         Emanuela Piličić – Kuća matica, Zagreb
 64. s. M.    Emilija Kirin – Kuća matica, Zagreb
 65. s.         Estera Peršin – Kuća matica, Zagreb
 66. s.         Eugenija Turković – Kuća matica, Zagreb
 67. s. M.    Gabrijela Bernardić – Kuća matica, Zagreb
 68. s.         Gertruda Zenko – Kuća matica, Zagreb
 69. s. M.    Gordana Flegarić – Lužnica
 70. s. M.    Greta Culej – Kuća matica, Zagreb
 71. s. M.    Hedviga Lucić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 72. s. M.    Helena Čalušić – Kuća matica, Zagreb
 73. s. M.    Hijacinta Matanović – Samostan Svetoga Josipa, Sisak
 74. s. M.    Ignacija Muža – Samostan Svetoga Leopolda Mandića, Varaždin
 75. s.         Ignacija Pavlin – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 76. s. M.    Ines Konta – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 77. s. M.    Ines Tutić – Kuća matica, Zagreb
 78. s.         Irena Klimpak – Kuća matica, Zagreb
 79. s. M.    Ivana Benko – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 80. s.         Ivana Mikotić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 81. s. M.    Ivana Evanđelista Tomašić – Kuća matica, Zagreb
 82. s.         Ivanka Ivanković – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 83. s. M.    Ivanka Vuković – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 84. s. M.    Izaija Bilać – Kuća matica, Zagreb
 85. s. M.    Jelena Budinski – Kuća matica, Zagreb
 86. s.         Jelica Maul – Kuća matica, Zagreb
 87. s. M.    Jelka Vulinović – Kuća matica, Zagreb
 88. s.         Josipa Oroz – Kuća matica, Zagreb
 89. s. M.    Josipa Vrućina – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 90. s. M.    Julija Koren – Kuća matica, Zagreb
 91. s. M.    Justina Pavlin – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 92. s.         Karitas Jagodar – Kuća matica, Zagreb
 93. s. M.    Karla Ivančić – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 94. s. M.    Karmela Krajinović – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 95. s.         Karmen Mićanović  – Kuća matica, Zagreb
 96. s.         Karolina Mićanović – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 97. s. M.    Katarina Barbarić – Kuća matica, Zagreb
 98. s.         Katarina Gegić – Kuća matica, Zagreb
 99. s.         Klara Ešegović – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 100. s. M.    Klara Šipek – Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke i Župa Uznesenja BDM, Marija Bistrica
 101. s.         Klementina Gregur  – Kuća matica, Zagreb
 102. s. M.    Konzolata Zbodulja – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 103. s. M.    Krešimira Bošnjak – Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, Rim
 104. s.         Krešimira Katarić – Samostan Svetoga Josipa, Sisak
 105. s. M.    Kristijana Gorjanac – Svećenički dom Svetoga Josipa, Zagreb
 106. s.         Kristina Cenkovčan – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 107. s.         Krunoslava Ćapin – Kuća matica, Zagreb
 108. s. M.    Krunoslava Fućkan – Samostan Svetoga Vinka, Zemun
 109. s. M.    Ksenija Matić – Kuća matica, Zagreb
 110.         s.         Ksenija Parag – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 111. s.         Ladislava Pejić – Kuća matica, Zagreb
 112. s. M.    Laura Tuba – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 113. s.         Leonila Vulje – Kuća matica, Zagreb
 114. s. M.    Leopolda Čančar – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 115. s. M.    Leopoldina Crljenković – Kuća matica, Zagreb
 116. s.         Lidija Mahovlić – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 117. s.         Lilioza Jantol – Zagreb
 118. s. M.    Lucencija Ribinski – Kuća matica, Zagreb
 119. s.         Ludmila Knežević – Kuća matica, Zagreb
 120. s. M.    Lujza Costa Zuleima – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 121. s. M.    Ljerka Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 122. s.         Ljerka Račić – Kuća matica, Zagreb
 123. s. M.    Ljiljana Grgić – Kuća matica, Zagreb
 124. s. M.    Magdalena Došlić –Lužnica
 125. s. M.    Magdalena Mrzljak – Kuća matica, Zagreb
 126.         s. M.    Magdalena Saševa Petrova – Plovdiv, Bugarska
 127. s.         Magna Jerković – Kuća matica, Zagreb
 128. s. M.    Marcela Šereš – Kuća matica, Zagreb
 129. s. M.    Margareta Babić – Kuća matica, Zagreb
 130. s.         Marija Zrno – Kuća matica, Zagreb
 131. s.         Marijana Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 132. s.         Marina Pintar – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 133. s.         Marinela Žutić – Kuća matica, Zagreb
 134. s.         Marta Barišić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 135. s. M.    Marta Katanić – Kuća matica, Zagreb
 136. s.         Martina Ivkić – Kuća matica, Zagreb
 137. s. M.    Martina Popić – Kuća matica, Zagreb
 138. s. M.    Matea Faltak – Kuća matica, Zagreb
 139. s. M.    Melanija Dragoja – Kuća matica, Zagreb
 140. s.         Melita Gložinić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 141. s. M.    Melita Luketić – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 142. s. M.    Mihaela Čančar – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 143. s. M.    Mihaela Dreno – Zagreb
 144. s.         Mihaela Lažeta – Jastrebarsko
 145. s. M.    Mihovila Malek – Kuća matica, Zagreb
 146. s. M.    Milena Štrk – Kuća matica, Zagreb
 147. s. M.    Mira Jelušić – Kuća matica, Zagreb
 148. s.         Mira Šašo – Lužnica
 149. s. M.    Mirela Dujak – Kuća matica, Zagreb
 150. s.         Mirjam Vrbat – Kuća matica, Zagreb
 151. s.         Mirjana Turković – Kuća matica, Zagreb
 152. s. M.    Mirka Barbarić –– Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 153. s.         Mirna Krčalić – Kuća matica, Zagreb
 154. s.         Miroslava Bradica, Vrhovna poglavarica Družbe – Kuća matica, Zagreb
 155. s. M.    Miroslava Crljenković, Kuća matica, Zagreb
 156. s.         Mirta Belanović – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 157. s.         Monika Bakran – Kuća matica, Zagreb
 158. s. M.    Monika Kolić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 159.         s.         Monika Vradova – Plovdiv, Bugarska
 160. s. M.    Natalija Nemec – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 161. s. M.    Nevenka Bejuk – Kuća matica, Zagreb
 162. s.         Nevenka Brkić – Kuća matica, Zagreb
 163. s. M.    Nikolina Prišćan –  Zagreb
 164. s. M.    Olga Šiltić – Kuća matica, Zagreb
 165. s. M.    Patricija Mađer – Kuća matica, Zagreb
 166. s. M.    Paula Kljajić – Samostan Svetoga Josipa, Sisak
 167. s.         Paula Puzjak – Župa svetog Nikole biskupa, Jastrebarsko
 168. s.         Paulila Mucić – Kuća matica, Zagreb
 169. s. M.    Paulina Pirš – Kuća matica, Zagreb
 170. s. M.    Radoslava Mlinarević – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 171. s.         Rafaela Bakić – Samostan Gospe Lurdske, Gradec
 172. s. M.    Rahela Dolovski – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 173. s.         Rebeka Macek – Kuća matica, Zagreb
 174. s. M.    Regina Belavić – Kuća matica, Zagreb
 175. s.         Renata Babić – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 176. s. M.    Robertina Jugović – Kuća matica, Zagreb
 177. s. M.    Rozalija Kramarić – Kuća matica, Zagreb
 178. s. M.    Rozarija Magaš – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 179. s.         Rozina Gornik – Kuća matica, Zagreb
 180. s.         Samuela Nestić – Kuća matica, Zagreb
 181. s.         Silva Pokos – Kuća matica, Zagreb
 182. s.         Slava Kišur – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 183. s. M.    Slavka Bogdan – Buma, Salomonski Otoci
 184. s.         Slavka Vrbanić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 185. s. M.    Slavomira Andrijević – Kuća matica, Zagreb
 186. s. M.    Smiljana Vrućina – Kuća matica, Zagreb
 187. s. M.    Stanka Topić – Kuća matica, Zagreb
 188. s. M.    Stjepanka Karajica – Waldsanatorium bei Planegg,Krailling, Njemačka
 189. s. M.    Suzana Aga – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 190. s.         Suzana Knjeginić – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 191. s. M.    Štefanija Županec – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 192. s. M.    Tarzicija Gvozdanić – Zagreb
 193. s.         Tarzicija Hojsak – Kuća matica, Zagreb
 194. s. M.    Tea Juratović – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 195. s. M.    Terezija Krasnić – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 196. s.         Terezina Matković – Kuća matica, Zagreb
 197. s. M.    Tihomila Crnković – Samostan Gospe Lurdske, Gradec
 198. s.         Tihomila Sente – Kuća matica, Zagreb
 199. s. M.    Tihomira Parlaj – Kuća matica, Zagreb
 200. s.         Tihomira Rotim – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 201. s. M.    Timoteja Vukšić – Kuća matica, Zagreb
 202. s.         Tomislava Kovačić – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 203. s. M.    Valentina Klarić – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 204. s. M.    Velimira Nikolić – Kuća matica, Zagreb
 205. s.         Veronika Parić – Kuća matica, Zagreb
 206. s.         Veronika Vlašić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 207. s. M.    Veronika Zidarić – Kuća matica, Zagreb
 208. s.         Viktorija Marjanović – Kuća matica, Zagreb
 209.         s.         Vincencija Šipkova – Plovdiv, Bugarska
 210. s. M.    Vinka Kutleša – Zagreb
 211. s. M.    Vjekoslava Štrbenac – Samostan Svetoga Vinka, Zemun
 212. s. M.    Vjekoslava Vuković – Kuća matica, Zagreb
 213. s. M.    Vjenceslava Kosanović – Kuća matica, Zagreb
 214. s. M.    Vladimira Valjak – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 215. s. M.    Vlasta Tkalec – Kuća matica, Zagreb
 216. s. M.    Vlatka Dubovečak – Kuća matica, Zagreb
 217. s. M.    Zdenka Ilak – Kuća matica, Zagreb
 218. s. M.    Zora Pavić – Kuća matica, Zagreb
 219. s. M.    Zrinka Lončar – Kuća matica, Zagreb
 220. s. M.    Zvjezdana Krčalić – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 221. s. M.    Zvonimira Čeh – Osijek
 222. s.         Želimira Mikulan – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 223. s. M.    Željka Baltić – Kuća matica, Zagreb