Pogledaj sve web stranice Družbe

Članovi Provincije

Uprava Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

OLYMPUS DIGITAL CAMERAS. M. Elizabeta Peršić
provincijalna glavarica 

Rođena je 28. siječnja 1965. god. u Donjoj Motičini kod Našica. Nakon zvršene srednje pedagoške  škole u Osijeku  ulazi u kandidaturu Družbe 1984. godine, a novicijat je započela 15. kolovoza 1985. Privremene zavjete je položila 15. kolovoza 1987., a doživotne 15. kolovoza 1992. god. Diplomirala je  smjer – orgulje u klasi prof. Marija Penzara, na Glazbenoj akademiji i radila 20 godina kao profesorica glazbene umjetnosti u Ženskoj općoj gimnaziji Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu. Od rujna 2007.  – 2015. godine vršila je službu ravnateljice u Gimnaziji. Uz sadašnju  službu provincijalne poglavarice voditeljica je Zbora sestara milosrdnica i orguljašica u Kući matici, te članica tamburaškog sastava sestara milosrdnica u Zagrebu.

s. M. Dragutina Peric 2S. M. Dragutina Perić 
I. savjetnica i zamjenica

Rođena 1955. g. u selu Radovanci, župa Velika kod Požege, u katoličkoj obitelji, od roditelja Dragice i Stjepana, treća od petero djece. Osnovnu školu pohađala je u Radovancima i Velikoj. U Družbu je stupila 1970. god. poslije 8. razreda. Srednju med. školu završila je u Zemunu.

Godine 1978., na Veliku Gospu, obukla je redovničko odijelo i položila prve redovničke zavjete, a doživotne 1983. godine. Njezino prvo radno mjesto u kojem se trudila utkati svoje mlade sile; dobrotu, znanje i milosrdnu ljubav prema svima bez razlike, je rad s bolesnicima i osobljem u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, na kirurgiji – jedinici intenzivne njege, od 1978. do 1992. godine.

Zbog zdravstvenih razloga morala je napustiti rad u bolnici te je započela novu vrstu posla administracije Glasa Koncila i Mak-a, Lađe i Sv. Cecilije, kao i rad u knjižari Glasa Koncila na Kaptolu u Zagrebu, od 4. studenog 1992. do danas.

sestra Benedikta 2S. Benedikta Kunić
II. savjetnica   

Rođena je 18. prosinca 1971. u Varaždinu. Krštena je 16. siječnja 1972. u Župi Kraljice svete krunice u Remetincu. Djetinjstvo je provela u Presečnu, sada župa sv. Fabijana i Sebastijana – Oštrice pokraj Novog Marofa. U samostan je ušla 27. kolovoza 1986. g. i u Požegi je pohađala srednju školu. Zatim je 10. kolovoza 1989. došla u Zagreb u postulanturu. Novicijat je započela 14. kolovoza 1990. Prve zavjete položila je 15. kolovoza 1992., a doživotne 15. kolovoza 1997. godine. Radila je na Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, završila studij Predškolskog odgoja na Učiteljskoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, te radila kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Svetog Vinka. Neko vrijeme je vršila službu odgojiteljice kandidatica u našoj Provinciji i radila u pastoralu za zvanja. Uz službu tajnice vršila je i dužnost učiteljice sestara juniorki naše Provincije, a 16. srpnja 2018. premještena je u Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica, gdje djeluje u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica.

S. M. Bernardica Novoselec
III. savjetnica  

s. Bogoljuba Fotak
IV. savjetnica  i tajnica


260432_10150206345569212_6354163_nS. M. Mirna Matić

ekonoma

S. M. Mirna Matić rođena je 24. svibnja 1955. godine u Stratinskoj, općina Banja Luka, BiH, od oca Marka i majke Kaje r. Matić. Krštena je 28. svibnja 1955. u župi sv. Ante Padovanskog, Stratinska i dobila ime Marija. Godine 1958. cijela obitelj je doselila u Kaptol kod Požege. U samostan sestara milosrdnica je stupila u kolovozu 1966. te je u Požegi završila osnovnu školu (od petog do osmog razreda), uz koju je istovremenu polazila i Muzičku školu. Godine 1974. je maturirala u požeškoj Gimnaziji i završila šestgodišnju osnovnu Muzičku školu. Iste godine u kolovozu započinje kandidaturu u Zagrebu, a zatim i novicijat. Privremene redovničke zavjete položila 15. kolovoza 1977., a doživotne 15. kolovoza 1982. u Zagrebu. U rujnu 1977. godine upisala je studij Stomatologije u Zagrebu, gdje i diplomirala 7. rujna 1982. godine. Godinu dana je u Osijeku obavljala obavezni pripravnički staž, nakon čega je 2.veljače 1984. položila državni ispit. Po povratku u Kuću maticu u Zagrebu, započinje s radom u zubnoj ordinaciji u Frankopanskoj – za potrebe sestara. Uz posao u ambulanti, subotom i nedjeljom je pastoralno djelovala u župama: povremeno u Oštricama, pet godina u Sv. Ivanu Zelina i godinu dana u Zaprešiću.

Rješenjem Ministarstva zdravstva RH od 28. siječnja 1991. dopušta joj se obavljanje poslova stomatološke zdravstvene zaštite samostalno osobnim radom, tj. otvara se privatna stomatološka ordinacija u Frankopanskoj, za javnost. Nakon završenog poslijediplomskog studija, 27. veljače 1991. obranila je magistarski rad pod nazivom „Prilog ispitivanju utjecaja regionalnih činitelja na potrebe protetske sanacije u Republici Hrvatskoj“, te stekla akademski naziv magistra medicinskih znanosti iz područja stomatologije.

U vrijeme Domovinskog rata, uz blagoslov Vrhovne glavarice redovito, barem jednom tjedno odlazila je u Folnegovićevo naselje gdje je radila s prognanicima.  Kao član Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, u to isto vrijeme radila je na razvrstavanju lijekova i ostalih medicinskih materijala iz donacija. Od 1993. godine organizira odlazak siromašnije djece iz Hrvatske i BiH u belgijske obitelji u vrijeme ljetnih praznika – u organizaciji Euro-Children, čijeg je Odbora član. Od 1996.-1999. vršila je službu delegate Sjevernoameričke delegature. Godinu je dana pohađala satove engleskog jezika na Canisius koledžu u Buffalo-u. Od 4. veljače 2000. do 1. kolovoza 2008. živjela je i djelovala u Banjoj Luci gdje je radila u upravi Caritasa i na vraćanju oduzete Družbine imovine. Njezinim zalaganjem i pribavljanjem dokumentacije i donacija, ponovno je izgrađen samostan sestara milosrdnica u Banja Luci s internatom za žensku mladež. Nakon završetka gradnje, oko četiri godine je vršila službu ravnateljice istog internata „Dom sestre Cecilije“. U to vrijeme je vodila liturgijsko sviranje i pjevanje u župi Pohoda BDM u gradu Banjoj Luci te u svetištu sv. Male Terezije u Presnačama. Pet godina je radila na Radiju RS, na nedjeljnoj emisiji „Katolički radio“ i bila član upravnog odbora Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz“ u Banjoj Luci. U kolovozu 2008. vratila se u Matičnu provinciju, u Zagreb gdje je po odluci tadašnje provincijalne glavarice radila na pripremama internata za žensku mladež te bila voditeljica istog „Doma BDM Bezgrješne od čudotvorne medaljice“. Od svibnja 2015. godine preuzela je službu provincijalne ekonome.

 Ostale sestre

 1. s. M.    Adela Švaco  – Zagreb
 2. s. M.    Agneta Sakač – Kuća matica, Zagreb
 3. s. M.    Agnezija Colarić – Kuća matica, Zagreb
 4. s. M.    Alfonzina Škalac – Kuća matica, Zagreb
 5. s.         Alma Ceković – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 6. s.         Alojzijana Stipić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 7. s.         Amalija Kišur –  Zagreb
 8. s. M.    Ana Geč – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 9. s. M.    Andreja Dodaj – Kuća matica, Zagreb
 10. s.         Andrijana Huzjak – Požega
 11. s. M.    Anđela Domšić – Kuća matica, Zagreb
 12. s. M.    Anđela Jelušić  – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 13. s. M.    Angelina Šantek – Kuća matica, Zagreb
 14. s. M.    Anica Šarec – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 15. s. M.    Animira Pavlin – Kolegij Družbe Isusove, Jordanovac, Zagreb
 16. s.         Anita Domšić – Kuća matica, Zagreb
 17. s. M.    Anka Kutleša – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 18. s. M.    Antima Žganec – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 19. s.         Antoaneta Gankova – Plovdiv, Bugarska
 20. s. M.    Antoaneta Pleš – Kuća matica, Zagreb
 21. s. M.    Antonija Brežnjak – Gradec
 22. s. M.    Antonija Krijan , Zagreb
 23. s. M.    Assumpta Pipunić – Kuća matica, Zagreb
 24. s.         Barbara Cindori – Svećenički dom Svetoga Josipa, Zagreb
 25. s. M.    Barbara Vrućina, Kuća matica, Zagreb
 26. s. M.    Beata Gregurić – Kuća matica, Zagreb
 27. s.         Beatrica Kvakar – Kuća matica, Zagreb
 28. s.         Benjamina Samaržija – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 29. s. M.    Bernardete Copak – Samostan i župa, Oakville Ontario, Canada
 30. s.         Bernardina Golub – Zemun
 31. s. M.    Bernardina Ivušić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 32. s.         Blanka Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 33. s. M.    Bogoljuba Fotak – Kuća matica, Zagreb
 34. s. M.    Bogumila Babić – Gradec
 35. s. M.    Bonita Kontent  – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 36. s. M.    Božidara Valjak – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 37. s. M.    Branimira Inkret – Kuća matica, Zagreb
 38. s. M.    Brigita Bubalo – Kuća matica, Zagreb
 39. s.         Brigita Volarić – Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke i Župa Uznesenja BDM, Marija Bistrica
 40. s. M.    Celestina Bizek – Kuća matica, Zagreb
 41. s. M.    Celina Golub – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 42. s. M.    Danica Kvesić  – Kuća matica, Zagreb
 43. s.         Danijela Blažević – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 44. s. M.    Danijela Dinjar – Kuća matica, Zagreb
 45. s. M.    Danimira Ivančok – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 46. s.         Darinka Golubić – Kuća matica, Zagreb
 47. s. M.    Dolores Bilać –– Kuća matica, Zagreb
 48. s.         Dominika Sente – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 49. s.         Doroteja Hontić – Kuća matica, Zagreb
 50. s. M.    Dubravka Mikanović – Kuća matica, Zagreb
 51. s. M.    Edita Valjak – Kuća matica, Zagreb
 52. s.         Ela Hegedić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 53. s.         Eleonora Rodić – Kuća matica, Zagreb
 54. s.         Elizabeta Markušić – Kuća matica, Zagreb
 55. s. M.    Elvira Lalić – Kuća matica, Zagreb
 56. s.         Elvira Petric – Kuća matica, Zagreb
 57. s. M.    Emanuela Barinja -Rim
 58. s.         Emanuela Piličić – Kuća matica, Zagreb
 59. s. M.    Emilija Kirin – Kuća matica, Zagreb
 60. s.         Eugenija Turković – Kuća matica, Zagreb
 61. s. M.    Gabrijela Bernardić – Kuća matica, Zagreb
 62. s.         Gertruda Zenko – Kuća matica, Zagreb
 63. s. M.    Gordana Flegarić – Lužnica
 64. s. M.    Greta Culej – Kuća matica, Zagreb
 65. s. M.    Hedviga Lucić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 66. s. M.    Hijacinta Matanović – Samostan Svetoga Josipa, Sisak
 67. s. M.    Ignacija Muža – Samostan Svetoga Leopolda Mandića, Varaždin
 68. s.         Ignacija Pavlin – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 69. s. M.    Ines Konta – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 70. s. M.    Ines Tutić – Kuća matica, Zagreb
 71. s. M.    Ivana Benko – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 72. s.         Ivana Mikotić – Zagreb
 73. s. M.    Ivana Evanđelista Tomašić – Kuća matica, Zagreb
 74. s.         Ivanka Ivanković – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 75. s. M.    Ivanka Vuković – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 76. s. M.    Izaija Bilać – Kuća matica, Zagreb
 77. s. M.    Jelena Budinski – Kuća matica, Zagreb
 78. s.         Jelica Maul – Kuća matica, Zagreb
 79. s. M.    Jelka Vulinović – Kuća matica, Zagreb
 80. s.         Josipa Oroz – Kuća matica, Zagreb
 81. s. M.    Josipa Vrućina – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 82. s. M.    Justina Pavlin – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 83. s. M.    Karla Ivančić – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 84. s. M.    Karmela Krajinović – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 85. s.         Karmen Mićanović  – Kuća matica, Zagreb
 86. s.         Karolina Mićanović – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 87. s. M.    Katarina Barbarić – Kuća matica, Zagreb
 88. s.         Katarina Gegić – Kuća matica, Zagreb
 89. s. M.    Klara Šipek – Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke i Župa Uznesenja BDM, Marija Bistrica
 90. s. M.    Konzolata Zbodulja – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 91. s. M.    Krešimira Bošnjak – Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, Rim
 92. s.         Krešimira Katarić –Zagreb
 93. s. M.    Kristijana Gorjanac – Svećenički dom Svetoga Josipa, Zagreb
 94. s.         Kristina Cenkovčan – Župa Presvetoga Trojstva i Svetište Predragocjene Krvi Kristove, Ludbreg
 95. s.         Krunoslava Ćapin – Kuća matica, Zagreb
 96. s. M.    Krunoslava Fućkan – Samostan Svetoga Vinka, Zemun
 97. s. M.    Ksenija Matić – Kuća matica, Zagreb
 98.         s.         Ksenija Parag – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 99. s.         Ladislava Pejić – Kuća matica, Zagreb
 100. s. M.    Laura Tuba – Apostolska nuncijatura, Zagreb
 101. s.         Leonila Vulje – Kuća matica, Zagreb
 102. s. M.    Leopolda Čančar – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 103. s. M.    Leopoldina Crljenković – Kuća matica, Zagreb
 104. s.         Lidija Mahovlić – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 105. s.         Lilioza Jantol – Zagreb
 106. s. M.    Lucencija Ribinski – Kuća matica, Zagreb
 107. s.         Ludmila Knežević – Kuća matica, Zagreb
 108. s. M.    Lujza Costa Zuleima – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 109. s. M.    Ljerka Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 110. s.         Ljerka Račić – Kuća matica, Zagreb
 111. s. M.    Ljiljana Grgić – Kuća matica, Zagreb
 112. s. M.    Magdalena Došlić –Lužnica
 113. s. M.    Magdalena Mrzljak – Kuća matica, Zagreb
 114.         s. M.    Magdalena Saševa Petrova – Plovdiv, Bugarska
 115. s.         Magna Jerković – Kuća matica, Zagreb
 116. s. M.    Marcela Šereš – Kuća matica, Zagreb
 117. s. M.    Margareta Babić – Kuća matica, Zagreb
 118. s.         Marija Zrno – Kuća matica, Zagreb
 119. s.         Marijana Podoreški – Kuća matica, Zagreb
 120. s.         Marina Pintar – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 121. s.         Marinela Žutić – Kuća matica, Zagreb
 122. s.         Marta Barišić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 123. s. M.    Marta Katanić – Kuća matica, Zagreb
 124. s.         Martina Ivkić – Kuća matica, Zagreb
 125. s. M.    Martina Popić – Kuća matica, Zagreb
 126. s. M.    Matea Faltak – Sisak
 127. s. M.    Melanija Dragoja – Kuća matica, Zagreb
 128. s.         Melita Gložinić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 129. s. M.    Melita Luketić – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 130. s. M.    Mihaela Čančar – Zagreb
 131. s. M.    Mihaela Dreno – Zagreb
 132. s.         Mihaela Lažeta – Jastrebarsko
 133. s. M.    Mihovila Malek – Kuća matica, Zagreb
 134. s. M.    Milena Štrk – Kuća matica, Zagreb
 135. s. M.    Mira Jelušić – Kuća matica, Zagreb
 136. s.         Mira Šašo – Zagreb
 137. s. M.    Mirela Dujak – Kuća matica, Zagreb
 138. s.         Mirjam Vrbat – Kuća matica, Zagreb
 139. s.         Mirjana Turković – Kuća matica, Zagreb
 140. s. M.    Mirka Barbarić –– Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 141. s.         Mirna Krčalić – Kuća matica, Zagreb
 142. s.         Miroslava Bradica, Vrhovna poglavarica Družbe – Kuća matica, Zagreb
 143. s. M.    Miroslava Crljenković, Kuća matica, Zagreb
 144. s.         Mirta Belanović – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 145. s. M.    Monika Kolić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 146.         s.         Monika Vradova – Plovdiv, Bugarska
 147. s. M.    Natalija Nemec – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 148. s. M.    Nevenka Bejuk – Kuća matica, Zagreb
 149. s.         Nevenka Brkić – Kuća matica, Zagreb
 150. s. M.    Nikolina Prišćan –  Zagreb
 151. s. M.    Patricija Mađer – Kuća matica, Zagreb
 152. s. M.    Paula Kljajić – Samostan Svetoga Josipa, Sisak
 153. s.         Paula Puzjak – Župa svetog Nikole biskupa, Jastrebarsko
 154. s.         Paulila Mucić – Kuća matica, Zagreb
 155. s. M.    Paulina Pirš – Kuća matica, Zagreb
 156. s. M.    Radoslava Mlinarević – Nadbiskupski dvor, Zagreb
 157. s.         Rafaela Bakić – Samostan Gospe Lurdske, Gradec
 158. s. M.    Rahela Dolovski – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 159. s.         Rebeka Macek – Kuća matica, Zagreb
 160. s. M.    Regina Belavić – Kuća matica, Zagreb
 161. s.         Renata Babić – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 162. s. M.    Robertina Jugović – Kuća matica, Zagreb
 163. s. M.    Rozalija Kramarić – Kuća matica, Zagreb
 164. s. M.    Rozarija Magaš – Samostan Bezgrješne od Čudotvorne medaljice, Lužnica
 165. s.         Rozina Gornik – Kuća matica, Zagreb
 166. s.         Samuela Nestić – Kuća matica, Zagreb
 167. s.         Slava Kišur – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 168. s. M.    Slavka Bogdan – Buma, Salomonski Otoci
 169. s.         Slavka Vrbanić – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 170. s. M.    Slavomira Andrijević – Kuća matica, Zagreb
 171. s. M.    Smiljana Vrućina – Kuća matica, Zagreb
 172. s. M.    Stanka Topić – Kuća matica, Zagreb
 173. s. M.    Stjepanka Karajica – Waldsanatorium bei Planegg,Krailling, Njemačka
 174. s. M.    Stjepanka Stanić, Lužnica
 175. s.           Suzana Aga – Samostan Svetoga Josipa, Požega
 176. s.         Suzana Knjeginić – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 177. s. M.    Štefanija Županec – Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, Zagreb
 178. s. M.    Tarzicija Gvozdanić – Zagreb
 179. s.         Tarzicija Hojsak – Kuća matica, Zagreb
 180. s. M.    Tea Juratović – Zagreb
 181. s. M.    Terezija Krasnić – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 182. s. M.    Tihomila Crnković – Samostan Gospe Lurdske, Gradec
 183. s.         Tihomila Sente – Kuća matica, Zagreb
 184. s. M.    Tihomira Parlaj – Kuća matica, Zagreb
 185. s.         Tihomira Rotim – Zagreb
 186. s. M.    Timoteja Vukšić – Kuća matica, Zagreb
 187. s.         Tomislava Kovačić – Samostan Svetoga Vinka, Daruvar
 188. s. M.    Valentina Klarić – Samostan Svetoga Josipa, Molve
 189. s. M.    Velimira Nikolić – Kuća matica, Zagreb
 190. s.         Veronika Parić – Kuća matica, Zagreb
 191. s.         Veronika Vlašić – Samostan Gospe Fatimske, Osijek
 192. s.         Viktorija Marjanović – Kuća matica, Zagreb
 193.         s.        Vincencija Šipkova – Plovdiv, Bugarska
 194. s. M.    Vinka Kutleša – Zagreb
 195. s. M.    Vjekoslava Štrbenac ,Zagreb
 196. s. M.    Vjenceslava Kosanović – Kuća matica, Zagreb
 197. s. M.    Vladimira Valjak – Samostan Gospe Lurdske, Grubišno Polje
 198. s. M.    Vlasta Tkalec – Kuća matica, Zagreb
 199. s. M.    Vlatka Dubovečak – Kuća matica, Zagreb
 200. s. M.    Zdenka Ilak – Kuća matica, Zagreb
 201. s. M.    Zora Pavić – Kuća matica, Zagreb
 202. s. M.    Zrinka Lončar – Kuća matica, Zagreb
 203. s. M.    Zvjezdana Krčalić – Samostan Svete Lujze de Marillac, Novi Goljak
 204. s. M.    Zvonimira Čeh – Osijek
 205. s.         Želimira Mikulan – Samostan Prečistog Srca Marijina, Varaždinske Toplice
 206. s. M.    Željka Baltić – Kuća matica, Zagreb