Pogledaj sve web stranice Družbe

Pastoral za duhovna zvanja

Rad s mladima

Djelatnosti, Duhovni kutak

Ova djelatnost za Provinciju Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb ima sjedište u prostorijama samostana u Frankopanskoj 17. Zagreb. Radom koordinira s. Tea Juratović. U djelatnosti joj pomažu sestre suradnice imenovane za rad s mladima i sestre na župama koje su pokazale interes, dobru volju i raspoloživost za suradnju.

Tijekom vremena iskristalizirala se vrlo jasna poruka mladih koji takve susrete ne samo žele i pozdravljaju već ih smatraju sredstvom jačanja u borbi s različitim opasnostima koja im prijete u suvremenom društvu punom indiferentizma, relativizma, s ponudama prepunim sadržaja često sumnjive vrijednosti.

 Stoga ovi susreti mladima nude:

– mogućnost dublje spoznaje vjere i rasta u njoj

– iskustvo osobne i zajedničke molitve, osobito u večernjim satima adoracije pred Presvetim

– pomoć u rješavanju problema mladenačke dobi

– sudjelovanje u drugim temama koje zanimaju mlade

 

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE

Duhovna obnova za djevojke održava se kroz tri dana (petak – nedjelja) u duhovno – obrazovnom centru u Lužnici u blizini Zaprešića. Cilj ovih susreta je kako bi se djevojke u ozračju mira i sabranosti dublje upoznale  i učvrstile  u svojoj  vjeri, susrele se s osobom Isusa Krista, stekle nova iskustva i poznanstva. Za sudjelovanje na duhovnoj obnovi potrebno je prijaviti se na navedeni kontakt radi ostvarivanja prijave i dobivanja ostalih informacija.

Kontakt:

s. M. Tea Juratović

099 1947279

email adresa:mrezaljubavi@gmail.com