Pogledaj sve web stranice Družbe

Adventska humanitarna akcija članova Marijanske vinkovske mladeži

Objavljeno: 03.01.2022. | Novosti

Članovi Marijanske vinkovske mladeži (dalje MVM) i njihova sestra savjetnica, s. Marija Zrno, odlučili su da će se kroz cijelo razdoblje došašća odricati malenih osobnih zadovoljstava u svojoj svakodnevici kako bi sav ušteđeni prilog donirali za kupnju poklona namijenjenih djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Isto su postupili i djelatnici jedne tvrtke za razvoj softvera, s kojima su se članovi MVM-a povezali u ovoj zajedničkoj humanitarnoj akciji.

Nesebična srca IT stručnjaka i članova MVM-a razveselila su Dječji dom Vrbina u Sisku te udomiteljske obitelji u Vinkovcima. Čak 27-ero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi par dana uoči Božića dobilo je personalizirane darove prema vlastitim željama. No, isto tako, razveselili smo ih i sa slatkišima te odgovarajućom informatičkom opremom za elektroničke igre. Slasticama smo obradovali i Udrugu “Ozana”, čiji je cilj poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Preostali iznos uplatio se na račun Udruge udomitelja za djecu i mlade “Cibalae”, kako bi mogli prirediti božićnu i novogodišnju priredbu za svoje štićenike.

Hvala svima koji su pokazali da je i malo – veliko!  Neka ovoga Božića zaore radošću srca onih koji su Gospodinu najmiliji!