Pogledaj sve web stranice Družbe

ADVENTSKA RADIONICA I DUHOVNA OBNOVA U MARTINSKOJ VESI

Objavljeno: 11.12.2019. | Novosti

Pred sam početak Došašća, 30.11., s. M. Hijacinta Matanović i s. M. Tea Juratović posjetile su župu sv. Martina u Martinskoj Vesi gdje se i danas još spominju imena sestara milosrdnica koje su nekada u njoj djelovale. Povod je bio priprava za Došašće, ali na taj način i za sam Isusov dolazak.

Susret je započeo dvosatnim druženjem s 40 učenika nižih razreda. Prvi dio susreta zajedno smo promišljali o važnosti Došašća kao priprave za Božić. Nakon toga smo izrađivali adventske vijence od materijala koje su učenici donijeli. Svaki učenik je napravio svoj adventski vijenac. Kad su svi vijenci bili gotovi, odnijeli smo ih u crkvu i poslagali ispod oltara. Tu su ostali do idućeg dana, prve nedjelje Došašća, kada ih je na jutarnjoj misi župnik blagoslovio, a njihovi mali vlasnici ponijeli svojim kućama kako bi im bili podsjetnik na veliku svetkovinu koja nam se bliži.

U poslijepodnevnim satima susret smo nastavile u društvu 11 krizmanika s kojima smo promišljale o pravim životnim vrednotama. Njihovo uporište zajedno smo otkrivali u biblijskim tekstovima podijeljeni u grupe. Kasnije su krizmanici jedni drugima scenski prikazivali biblijske tekstove na kojima su radili pokušavajući im dočarati vrednote koje su u njima otkrili.

Zahvalne dobrom Bogu na mogućnosti sudjelovanja i župniku na iskazanom povjerenju, preporučamo vam u molitve ovu malu, ali živu župu, kako bi rasla i razvijala se u duhovnom i svakom drugom snislu.