Pogledaj sve web stranice Družbe

Božićna radionica u Sisku

Objavljeno: 15.12.2019. | Novosti

Došašće je vrijeme kad se trudimo postati bolji, vrijeme kad ne mislimo samo na sebe već i na druge, a posebno na one najpotrebnije.
Ove godine svoju brigu za potrebne pokazali su i vjeroučenici od 3 do 8. razreda iz župe sv. Kvirina u Sisku. Sa svojom vjeručiteljicom Monikom i jednom mamom posjetili su u subotu 14.12. naš samostan sv. Josipa u Sisku gdje su sudjelovali u jednoj posebnoj božićnoj radionici koju su vodile s. M. Hijacinta Matanović i s. M. Tea Juratović. Susret je započeo molitvom u samostanskoj kapelici sv. Josipa nakon čega je s. M. Hijacinta ukratko predstavila Družbu sestara milosrdnica. Nakon toga preselili smo se u dvoranu kraj kapele gdje su nas već čekali pripremljeni materijali za rad. U radosti i smijehu vrijeme je proletjelo i brzo je došao kraj. A kad se sve napravljeno skupilo na jedno mjesto, svi smo se iznenadili koliko je toga. A sve s jednim plemenitim ciljem: pomoci najpotrebnijima. Sve što su ove male ruke napravile predat će se Zajednici Vjera i svjetlo za osobe s invaliditetom kako bi na taj način prodajom dobili novac za ono što im je potrebno.
Tako su naši Vjeroučenici još jednom pokazali kako imaju veliko i toplo srce za svakoga. Neka ih prati Božji blagoslov da uvijek ostanu Njegovi prijatelji.