Pogledaj sve web stranice Družbe

Drugačiji vikend za sedmašice i osmašice.

Objavljeno: 16.03.2017. | Novosti

 

“Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar, vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.” Iv 15,15

U Lužnici je u razdoblju od 3.- 5. veljače održana duhovna obnova za djevojke 7. i 8. razreda na temu prijateljstva. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 25 djevojka nekoliko škola iz Zaprešića i Siska.

Ustaljeno provođenje vikenda djevojke su zamjenile drukčijim aktivnostima. U duhovnom ozračju njihovi dani bili su ispunjeni pjesmom, plesom, molitvom i sv. Misom. Drukčiji vikend omogućio je djevojkama da zavire u svoja srca i razmatraju Isusovu ljubav koju ima za svaku od njih. Čitajući djelove evanđelja u kojima Gospodin govori o prijateljstvu, gdje više ne naziva one kojima je poslan slugama već prijateljima, pomogao je djevojkama da promotre svoja prijateljstva i zahvale Gospodinu na tom daru, ali isto tako što je najvažnije da u svom srcu spoznaju Njega kao jedinog, najvećeg i najboljeg Prijatelja, Onog koji nije podložan mijenama, koji ostaje vjeran i kada Njegovi prijatelji budu nevjerni. Iz te istine čovjek može crpiti snagu i dobiti mir koji će mu pomoći da ne bude samo slušatelj već i vršitelj riječi te tako izvrši i Isusovu zapovijed ljubavi prema bližnjemu. Duhovna obnova završena je u nedjelju gdje je nakon mise bio zajednčki ručak na kojem se s.Samuela Vilenica zahvalila djevojkama na sudjelovanju i otvorenosti.