Pogledaj sve web stranice Družbe

Duhovna obnova za djevojke u Lužnici od 20. do 22. listopada 2017.

Objavljeno: 29.10.2017. | Novosti

Od petka 20.-tog do nedjelje 22.-og listopada u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici se održavala duhovna obnova za djevojke koje idu u srednju školu i fakultet na temu “Talenti”. Obnovu je vodila s. M. Samuela Vilenica, uz pomoć s. Tee i postulantice Josipe. Sudjelovale su 24 djevojke.

Okupljanje u Lužnici je počelo u petak u poslijepodnevnim satima, iako manji broj djevojaka je došao i u subotu. Obnova je započela zajedničkom molitvom predvođenom s. Teom i međusobnim upoznavanjem. Ubrzo je s. Samuela uvela djevojke u temu obnove s tekstom iz Matejevog evanđelja; prispodobi o talentima. Djevojke su razmišljale koji su njihovi talenti, kako ih iskorištavaju, razvijaju i/ili zakopavaju. Večer je zaključena klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Nakon jutarnje molitve koju je predvodila postulantica Josipa, djevojke su subotnje jutro iskoristile za ispovijed i svetu misu koju je predvodio vlč. Marko. U svojoj propovijedi se osvrnuo na pitanje talenata. Djevojke su slobodno vrijeme do ručka iskoristile za šetnju oko dvorca i još bolje upoznavanje međusobno. U poslijepodnevnim satima se nastavio rad u grupama; govorilo se o samopoštovanju te nakon toga se održala radionica izrade krunica-narukvica koja je jako zaintrigirala i razveselila djevojke. Ususret misijskoj nedjelji, djevojke su nakon večere pogledale dokumentarni film “Četvrti zavjet” redatelja Edija Mudronje o pokojnoj sestri misionarki Slavi Vedrini. Djelovala je u Paragvaju pomažući bolesnima i siromašnima, čak su ju zvali „Paragvajska Majka Tereza”.

Nedjelja je počela svetom misom, a nakon sv. mise s. Samuela je odvela djevojke u obilazak dvorca koji je pripadao obitelji Rauch prije nego što su ga časne kupile. Dvorac je uistinu veličanstven, s puno dvorana i prostorija, uređen u stilu prijašnjih stoljeća. Nakon obilaska dvorca djevojke su za kraj pogledale prezentaciju o svecima koji su bitni za osnutak i djelovanje sestara milosrdnica – sv. Vinku Paulskom, sestri Žarki, sv. Katarini Laboure, sv. Lujzi de Marillac i na temelju te prezentacije su imale kviz u kojem su djevojke pokazale svoj natjecateljski duh, uz dobru zabavu i smijeh. Nakon ručka, djevojke okrjepljene duhovnom i tjelesnom hranom, s osmjesima na licu, unatoč kišnom i tmurnom danu, su krenule natrag svojim domovima. Nisu još ni otišle s ove duhovne obnove, a već su pitale sestru Samuelu kada će biti nova !