Pogledaj sve web stranice Družbe

DUHOVNI SUSRET U ORIOVCU

Objavljeno: 18.03.2019. | Novosti

U subotu 16. ožujka s. M. Tea Juratović i s. M. Hijacinta Matanović uputile se na poziv župnika vlč. Zdravka Radoša u župu sv. Emeriku u Oriovcu gdje su imale duhovnu obnovu te druženje s vjeroučenicima i njihovim roditeljima. Sa sobom su povele i naše studentice s. Marcelle i s. Isabelle iz Afrike, koje su svojim pjevanjem i sviranjem te druženjem s vjeroučenicima predstavile i svoju kulturu i kraj iz kojeg dolaze.

Prva skupina vjeroučenika od 5. – 8. razreda promišljala je o svom hodu s Isusom te važnosti Isusa i katoličke vjere u svom životu. Pomoću motivacijskih pitanja vjeroučenici su promišljali o svom konkretnom životu i djelovanju te donijeli konkretne odluke što bi trebali promijeniti u svom odnosu prema Isusu i ljudima. Učenici su se izrazito aktivno uključili u izradu grba, koristeći se kreativnošću i originalnošću, pomoću kojeg su predstavili sebe kao osobu i najbitnije vrednote u životu. S puno truda i marljivost su prionuli na posao te s radošću predstavili svima u skupini svoje grbove.

Druga skupina vjeroučenika od 1. – 4. razreda osnovne škole promišljala je o prijateljstvu jednih s drugima i Isusu kao našem najboljem prijatelju. Zajedno smo razmjenjivali iskustva o tome kakav prijatelj treba biti. Vjeroučenici su izrađivali svoje kocke prijateljstva u čemu su im pomogli i njihovi roditelji. Gotove kocke su ispunili bombonima i poklonili prijatelju kojega su izvukli na početku susreta. Osim što smo kockom prijateljstva obradovali jedni druge, obećali smo i da ćemo jedni za druge moliti.

Kroz pjesmu, prezentacije i kreativne radionice brzo je proletjelo vrijeme druženja s vjeroučenicima. Neka Gospodin blagoslovi župnika vlč. Zdravka Radoša, sve vjeroučenike i njihove roditelje da zauvijek ostanu vjerni Isusu.  M. Hijacinta Matanović