Pogledaj sve web stranice Družbe

Kotoriba

Jedan dan u Međimurju

Objavljeno: 31.03.2014. | Novosti

Nadahnute Svjetlom istinskim, dana 29. ožujka 2014. odlučismo se zaputiti prema dragom nam Međimurju, u Kotoribu, kako bismo kojom zrakom Neba ražarile i srca najmanjih. Jutarnje druženje za djecu od 1. do 4. r. osnovne škole započele smo molitvom i pjesmom, a nadopunile ga kroz razmišljanja o Korizmi i duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa. Kroz predavanje i kviz, grupne radove te crtani film i meditaciju, cilj nam je bio potaknuti djecu da se velika djela sastoje od sitnica, da živeći svoju svakodnevicu – koja bi bila “začinjena” ljubavlju – mogu preobražavati obličje ovoga svijeta već sada. Zajedništvo, koje je prštalo radošću, upotpunili smo likovnom radionicom u kojoj smo izrađivali privjeske i bedževe, a svaki od naših “malih umjetnika” svoje remek-djelo s ponosom je ponio kući, kako darovani talenat ne bio ostao zakopan i nevidljiv.

Popodnevnu radionicu imali smo za uzraste od 5. do 8. r., a tema je bila prijateljstvo. Kroz predavanje, meditaciju i filmske isječke pokušalo se malo prodrijeti u ono što nas čini više ljudima, a to je odnos s bližnjima. Nakon individualnih promišljanja, imali smo i radionicu “Recepti za obnovu prijateljstva” u kojoj su se mladi pokazali kao pravi farmaceuti! Bilo je svega, od novih čajeva, krema, sapuna… No, zajedno dođosmo do zaključka kako su oprost, vjernost, iskrenost, lijepe uspomene iz prošlosti, povjerenje i nadasve ljubav, najvažniji sastojci za opstanak prijateljstva, kojima ni najopakije bolesti ovoga vremena ne mogu naškoditi!

Od srca zahvaljujemo župniku, vlč. Marijanu Horvatu, koji nas je je primio kao prave sestre, toplo i srdačno! Ali najviše hvala Onomu koji nam je posvjedočio svoju ljubav, koji nas je i sabrao u svoje Ime! Molimo Gospodina da blagoslovi nove duše koje je postavio na našu životnu stazu te da sav naš život bude prožet istinskim prijateljstvom nadahnut djelima milosrđa.

s. Marija Zrno