Pogledaj sve web stranice Družbe

Sveta Marija

Ljubav je jedina i svemoguća

Objavljeno: 20.02.2015. | Novosti

U subotu, 14. veljače 2015., na Valentinovo, bijele sestre zaputile su se prema Međimurju u župu Svete Marije na poziv tamošnjega župnika Pavla Markača, kako bi održale jednodnevnu duhovnu obnovu za manje i veće uzraste djece pod nazivom “Ljubav je…”.

Nakon srdačne dobrodošlice sestre su, uz pjesmu i ples, “razbudile” mladež kako bi do njihovih srdaca što glasnije mogao doprijeti glas Ljubavi. Bilo je tu svega: igara s asocijacijama koje su upućivale na predstojeće korizmeno vrijeme, kateheze o sv. Valentinu, uz naglasak: kako ja danas mogu biti nositelj ljubavi poput njega, samostalnih radionica, poučnih priča koje se na konkretan način – ljubavlju – mogu realizirati u životu, počevši od duhovnih i tjelesnih djela milosrđa, praktičnoga rada – izrada plakata u kojima su mladi naveli konkretne vježbe u nastojanju da postanu “bolji ja”, ali i izrada “spužvastih” srdaca u obliku privjeska, snježnih radosti, kojima nitko nije mogao izbjeći, pa ni sestre i još mnogo toga… No naravno, sav rad bio je popraćen molitvom, koju smo okrunili svojim zajedništvom oko oltara Gospodnjega.

Ljubav nas je stvorila, Ljubav nas je darovala jedne drugima, Ljubav nas je okupila i vodila kroz zajedničke trenutke druženja, o Ljubavi smo produbljivali svoja saznanja, o Ljubavi smo učili – ljubeći! Toga dana, svako mlado srce pokušalo je odgovoriti na pitanje: “Što je to ljubav?”, stoga je možda i najbolje završiti ovaj kratak osvrt jednom mladenačkom vizijom ljubavi… “Ljubav je jedina i svemoguća, vesela i velika, prekrasna i čarobna. Ljubav je ljepota spajanja ljudi.”