Pogledaj sve web stranice Družbe

MOLITVA ZA DUHOVNA ZVANJA U CRKVI SVETOG VINKA PAULSKOG

Objavljeno: 30.04.2023. | Novosti

U organizaciji Povjerensva Hrvatske redovničke konferencije za promicanje duhovnih zvanja, uoči Nedjelje Dobroga pastira, u subotu, 29. travnja, redovnice i redovnici Grada Zagreba okupili su se na večernjoj svetoj misi u samostanskoj crkvi Svetog Vinka Paulskoga.

U molitvi su sudjelovali predstavnici gotovo svih redovničkih zajednica u Zagrebu i okolici. Euharistijsko slavlje u koncelebraciji s više svećenika – redovnika, predvodio je don Anton Tamarut, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U prigodnoj homiliji, don Tamarut je posvijestio, kako svatko tko je Božji, jest drugačiji, „jer te Bog izdvaja u svom promislu da budeš takav, da pomalo stršiš svojim ponašanjem, da budeš neobičan u mjeri svoje pobožnosti, ali i u mjeri svoje dobrote, osjetljivosti za ono što je pošteno, pravedno, ispravno, da budeš osjetljiviji od drugih, da stvari promijeniš, da se ne pomiriš s nečim što nije u redu. To je znak da Bog s dotičnom osobom nešto posebno namjerava, ne radi nje same, već da ta osoba mijenja sredinu kojoj pripada.“

Govoreći o sv. Katarini, propovjednik je rekao kako ga kod nje fascinira povjerenje u Božju providnost. „Oznaka svetih ljudi je neproračunatost. Oni se zapale i slijede tu vatru srca, idu za njom, a ne znaju kuda i gdje će ih dovesti. Ali imaju veliko povjerenje u Boga, da će On u danom trenutku pokazati kome trebaju poći, što reći i učiniti.“ ustvrdio je propovjednik.

Nakon svete mise uslijedilo je klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom, a večer je završila zajedničkim agape.