Pogledaj sve web stranice Družbe

POSJET PRVOPRIČESNIKA IZ ZDENACA

Objavljeno: 11.06.2021. | Novosti

Na svetkovinu Srca Isusova, 11. lipnja 2021. posjetila nas je u Daruvaru grupa od 16 prvopričesnika iz Zdenaca, predvođeni svojom vjeroučiteljicom s. Ivankom Ivanković iz Grubišnog Polja, dvjema majkama i vozačem kombija.

Pri samom dolasku ugledala su djeca radnike kako slažu betonske kocke za stazu kojom će korisnici Staračkog doma dolaziti u našu kapelicu sv. Križa. Odmah su poželjeli slagati kocke što im je predradnik Josip dopustio i djeca su desetak minuta uživala u svom poslu. Potom su ušli u novosagrađeni samostan u kapelicu gdje su se pomolili, anđeoskim glasovima otpjevali nekoliko pjesama a potom se rastrčali po kući da pogledaju svaki kutak. Razdragano su komentirali svoj doživljaj kuće. Po povratku u veliku blagovaonicu čuli su ukratko o povijesti samostana, o sestrama koje sada u Daruvaru žive, što rade i što su radile ranije. Također su se jako zanimala kakve će to djevojke ovdje živjeti i kako je to u internatu. S.Mirna im je također opširnije progovorila o Katarini Laboure i Čudotvornoj medaljici, što su osobito pažljivo slušali. Za nagradu su svi dobili čudotvorne medaljice, a i naučili su molitvu: O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.

S. Ivanka je odmah iskoristila trenutak pa je kroz kratka pitanja o samostanu i sestrama napravila kviz i nagradila djecu lijepim karitasovim narukvicama VOLIM VJERNO. Vjerujem, sve je moguće… Potom su djeca pojela što su sobom donijela, uz slatko i sok od bazge koji su nam pred tjedan dana darovali gosti iz Osijeka: s. Veronika V., donjogradski kapelan i njegova mama. Druženje je potrajalo još neko vrijeme a onda su djeca pošla u daljnje razgledavanje Daruvara: dvorac Janković, toplice i naravno, neizostavni sladoled na terasi. Hvala s. Ivanki što nam je omogućila ovaj lijepi susret. Hvala prvopričesnicima iz Zdenaca što su nas obogatili svojom dobrotom, radošću, jednostavnošću.