Pogledaj sve web stranice Družbe

Prva pričest

Predstavljanje prvopričesnika

Objavljeno: 10.01.2013. | Novosti

Na prvu nedjelju Došašća, 2. prosinca 2012. u našoj crkvi svetog Vinka imali smo svečanost predstavljanja kandidata za primanje sakramenata Svete Ispovijedi i Svete Pričesti. Na početku svete mise uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu djeca su izrekla prigodnu recitaciju:

DOŠAŠĆE – VRIJEME LJUBAVI

Došašće je vrijeme kada bolji trebamo biti i svoje srce svakom u potrebi znati otvoriti. Podariti svima riječ lijepu, dati ljubav cijelom Planetu.

Učiniti neko dobro djelo, da ljubav dođe na vidjelo. A danas, na adventskom vijencu prvu ćemo svijeću zapaliti, i na misi, molitvom i pjesmom Isusa slaviti.

Nakon homilije vlč. Anton Tamarut pozvao je prvopričesnike da pristupe k oltaru, gdje je njih pedesetero izreklo svoje ime predstavivši se zajednici prisutnih vjernika, a potom su od svećenika primili svoj prvi molitvenik koji će im ujedno biti i priručnik i vodič u pripremi svetih sakramenata.

Svećenik im je poželio lijepu i marljivu pripremu za veliki dan u njihovu životu koji će se dogoditi u Marijinom mjesecu svibnju. Pratimo ih i mi svojim molitvama.