Pogledaj sve web stranice Družbe

Duhovna obnova

Prijateljstvo

Objavljeno: 28.05.2013. | Novosti

U Lužnici je od 17. do 19. svibnja održana duhovna obnova za djevojke 7. i 8. razreda. Na susretu su sudjelovale djevojke iz Prigorja Brdovečkog, Laduča, Grubišnog Polja, Lasinje, Siska, Varaždina i Zagreba . Dani duhovne obnove bili su ispunjeni molitvom, pjesmom, predavanjima, raznim radionicama i radosnim druženjem. U subotu je s. Karolina Zebić održala nagovor o prijateljstvu gdje je uistinu na vrlo lijep i jednostavan način u suradnji s djevojkama otkrivala vrednote i bogatstva prijateljstva, te tko je zapravo pravi prijatelj. Svako prijateljstvo ima svoje zahtjeve i treba uložiti u njega mnogo ljubavi, uslužnosti, nesebičnosti, dobrote, finoće i vremena. Sestra Karolina je potaknula djevojke da si posvijeste koliko nas Isus voli te da ga ne izostave iz svog života jer je on pravi prijatelj.

Nakon kratke pauze rad je nastavljen u prirodi i razmišljanjem nad biblijskim tekstom o proroku Joni djevojke su se pokušale staviti u njegovu ulogu. Zatim su na vrlo maštovit način scenski prikazale proroka Jonu.

U popodnevnim satima s. M. Berislava Grabovac imala je zanimljivu radionicu u kojoj su sudionice trebale pripremiti različite recepte za poboljšanje i pročišćenje prijateljstva. Slijedila je sv. ispovijed i sv. misa. Poslije večere okupili smo se u kapelici oko Presvetog Sakramenta na klanjanju i uz plamen svjećica molile za darove Duha Svetoga i za osobne potrebe. Bio je to uistinu dirljiv susret u molitvi i pjesmi. Dan je završio molitvom krunice šećući oko osvijetljenog Gospinog kipa. Nedjelja – svetkovina Duhova započela je jutarnjom molitvom. Nakon doručka nastavilo se druženje sa setrama koje su svjedočile o redovničkom pozivu i životu. Da bi na što svečaniji način proslavile rođendan Crkve išle smo na sv. misu u župu Marije Kraljice apostola u Zaprešiću. Ojačane Božjim milostima i obogaćene novim prijateljstvima djevojke su radosne otišle svojim domovima.

Zahvaljujemo Gospodinu za sve primljene darove i svima sestrama i suradnicima koji su doprinijeli ostvarenju ove duhovne obnove.

s. M. Nikolina Prišćan