Pogledaj sve web stranice Družbe

Marijin dvor Lužnica

Proslava pete obljetnice Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor Lužnica

Objavljeno: 02.10.2012. | Novosti

Svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Domagoj Matošević, rektor međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, započeo je program proslave pete obljetnice Centra. Uzvanike i posjetitelje pozdravila je časna majka Miroslava Bradica te zahvalila svima koji su nam pomogli, a na poseban način donatorima.

Na svečanosti su uz brojne posjetitelje bili prisutni i mnogi uzvanici i prijatelji Lužnice: župan Zagrebačke županije gosp. Stjepan Kožiča s obitelji, koji nam je pomagao u najtežim trenucima nastajanja ustanove, gospođa Božica Šimleša, zamjenica pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, članovi poglavarstva grada Zaprešića na čelu s dogradonačelnikom gospodinom Benčićem, gospođa Sabol, pročelnica za kulturu, te brojni drugi gosti.

Sestre su za ovu obljetnicu pripremile bogat i raznovrstan program. Plemićka mladež nam je svojim plesovima, koreografijom i brojnim drugim točkama dočarala raskoš baroka i života na dvoru, a sestre su nas svojim prvim habitima i koprenama vratile u devetnaesto stoljeće te nam dočarale kako je to nekad bilo. Bilo je tu i kovača i trubača, i lovaca i jahača, i kmetova i fine gospode, plemića, a na svečanost je „došao“ i sam grof Rauch sa svojom groficom.

Od 15 sati mogli smo vidjeti ples raskošnih, kraljevskih lipicanaca koje nam je predstavila ergela iz Desinića.

Sestre su se pobrinule da dobrim roštiljem okrjepe posjetitelje u parku dvorca.

Ovaj bogati program svojim glasom i izvedbom duhovnih skladbi J. S. Bacha, F. Schuberta i drugih skladatelja uzveličala je prekrasnim koncertom gospođa Mira Vlahović, prvakinja opere HNK te zbor sestara milosrdnica.

Gospodin nam je darovao prekrasan dan, ugodan, bez kiše, i sunčan. Zahvalne smo Bogu za ovaj dan i za proteklih pet godina kojima nas je obasipao svojom dobrotom i ljubavlju. Njegovoj dobroti i Providnosti prepuštamo i budućnost ovog Centra.

S. Stjepanka Stanić

 

Preuzeto sa: http://www.milosrdnice.hr/