Pogledaj sve web stranice Družbe

S. M. Karla Ivančić obranila licencijatski rad

Objavljeno: 21.10.2017. | Novosti

          Javnom obranom na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 20. listopada 2017.  s. M. Karla Ivančić obranila je pisani licencijatski rad s temom Obitelj kao kućna Crkva u demokratskoj Hrvatskoj.  Sestra M. Karla u svom radu govori o problematici obitelji u društvu nekada i sada. Kako pomoći bračnim parovima u življenju vrijednosti koje smatraju važnima za ostvarivanje zdravih odnosa u braku i čvrste bračne veze u modernom društvu. Koja je uloga Crkve u toj zadaći? Je li pastoral Crkve zakazao i na kojoj razini, promišlja s. M. Karla na temelju Evropskog istraživanja vrednota provedenog u Hrvatskoj (EVS-1999. i EVS-2008.).

Javnoj obrani licencijatskoga rada sudjelovale su sestre na čelu s provincijalnom glavaricom s. M. Elizabetom Peršić, župnik Župe Presvetoga Trojstva mons. Josip Đurkan, župni vikar vlč. Kristijan Stojko, predstojnica zajednice s. Kristina Cenkovčan i prijatelji s. M. Karle. Zahvaljujemo prof. dr. Josipu Balobanu koji je svojim mentorskim radom vodio s. M. Karlu i svima koji su na bilo koji način s. M. Karli pomogli u ostvarenju licencijata.

S. M. Karli čestitamo i molimo blagoslov u daljnjem djelovanju, osobito u radu s obiteljima koje su temelj zdravoga društva!