Pogledaj sve web stranice Družbe

SESTRE MILOSRDNICE U MARTINSKOJ VESI

Objavljeno: 02.03.2019. | Novosti

U subotu 23. veljače s. M. Tea Juratović i s. M. Hijacinta Matanović uputile se se na poziv župnika vlč. Ivice Šimunovića u župu sv. Martina u Martinsku Ves gdje su imale duhovnu obnovu i druženje s vjeroučenicima.

Prva skupina vjeroučenika od 1. – 4. razreda osnovne škole promišljala je o prijateljstvu jednih s drugima i Isusu kao našem najboljem prijatelju. Zajedno smo razmjenjivali iskustva o tome kakav prijatelj treba biti. Vjeroučenici su izrađivali svoje kocke prijateljstva koje su onda ispunili bombonima i poklonili prijatelju kojega su izvukli na početku susreta. Osim što smo kockom prijateljstva obradovali jedni druge, obećali smo i da ćemo jedni za druge moliti.

Druga skupina vjeroučenika od 5. – 8. razreda promišljala je o svom hodu s Isusom te važnosti Isusa i katoličke vjere u svom životu. Pomoću motivacijskih pitanja vjeroučenici su promišljali o svom konkretnom životu i djelovanju te donijeli konkretne odluke što bi trebali promijeniti u svom odnosu prema Isusu i ljudima. Izrađivali su grb u kojem su morali predstaviti sebe kao osobu i najbitnije vrednote u životu. S puno truda i marljivost su prionuli na posao te s radošću predstavili svima u skupini svoje grbove.

Kroz pjesmu, prezentacije i kreativne radionice brzo je proletjelo vrijeme druženja s vjeroučenicima. Neka Gospodin prati župnika vlč. Ivicu Šimunovića i sve vjeroučenike da zauvijek ostanu vjerni Isusu.  s.M. Hijacinta Matanović