Pogledaj sve web stranice Družbe

Sloboda

Objavljeno: 05.02.2015. | Novosti

Nakon kratkog predaha održana je u Lužnici, od 30. siječnja do 1. veljače 2015., duhovna obnova za djevojke osmog razreda pod naslovom „Sloboda“, a pod vodstvom s. M. Samuele Vilenica. Tridesetak djevojaka željelo je na konkretan način vidjeti redovnice kako svojim životom svjedoče Krista.

Najbolji primjer za našu potvrdu radosnog služenja je sloboda na koju smo se odazvale i željele im predočiti da je sloboda ono što nas ne veže za zemaljsko već je sloboda činiti dobro i ljubiti bezuvjetno.

U susretu s Gospodinom u Presvetom sakramentu imale su mogućnost spoznati vrijednost prijateljstva, a to je dragocjenost koju treba njegovati te se svakodnevno davati i izgarati za drugoga.

Na početku susreta svaka djevojka je dobila svoga anđela kojega je trebala kroz ova tri dana voditi i čuvati, a na kraju je, u kreativnoj radionici, svaka izradila anđela za osobu koju je izvukla. Sam susret djelovao je na djevojke obogaćujuće jer su se sklopila i nova prijateljstva koja će se dalje formirati i oblikovati.

Stoga ih preporučamo u molitve da budu uvijek vjerne i slobodne u odabiru onaga što ih čini sretnima.

 

s. Viktorija