Pogledaj sve web stranice Družbe

Duhovna obnova za djevojke

Smisao života

Objavljeno: 20.05.2013. | Novosti

„Smisao života“ bila je tema duhovne obnove za djevojke 1. i 2. razreda srednje škole održane u Lužnici od 26. do 28. travnja. Radoznale glavice, njih dvadeset i dvije, okupile su se u petak s različitih strana Lijepe naše u Lužnici. Životno svjedočanstvo i osobno iskustvo ljepote i radosti pripadanja Kristu podijelio je s djevojkama gost predavač vlč. Domagoj Matošević. Govoreći o vlastitim padovima i usponima naglasio je da je najbolja stvar koju je u životu napravio bila kada je odlučio slijediti Krista.

Subotnje poslijepodne bilo je predviđeno za radionicu u kojoj su djevojke pod vodstvom s. M. Berislave izrađivale ostvarivanja životnih ciljeva. Večer toga istoga dana bila je obilježena molitvom i zahvalom Isusu u klanjanju pred Presvetim.

Razgovor sa sestrama i našim pripravnicama, euharistijsko slavlje i jedno veliko „Hvala“ ispunili su nedjeljno prijepodne. S nadom da ćemo se ponovno susresti preporučili smo sve djevojke pod Marijinu zaštitu. Neka im ona, Majka vječne Riječi, izmoli milost da otkriju svoj vlastiti životni smisao u svjetlu Kristove ljubavi.