Pogledaj sve web stranice Družbe

Nova Gradiška

NEDJELJA BOŽJEG MILOSRĐA

Objavljeno: 20.04.2015. | Novosti

S velikom radošću, a pomalo i neizvjesnošču, u petak 10. travnja započele smo naše putovanje vlakom iz Zagreba u smjeru Gradiške. Po dolasku sestre su nas lijepo primile, a mi smo započele sa zadnjim pripremama. Sutra je subota, a susret s djecom do četvrtog razreda OŠ predviđen je u 10 sati .

Ustavši rano ujutro dale hvalu Bogu i molile ga da on blagoslovi današnji dan.

Već u 9.30 stigli su oni najrevniji, a za njima i drugi. Do početka druženja sakupilo se njih 44. U molitvi, pjesmi i plesu započeli smo naš susret,a završili ga uz film o Fatimi i izradom krunica-narukvic, uz brižnu pomoć nas sestara. Razišli smo se radosna srca, s osmjehom na licu i željom za novim susretom.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za djevojčice od petog do osmog razreda. Skupilo se njih 24, a program je započeo molitvom i pjesmom. U meditaciji progovorili smo o pozivu nakon koje smo nastavili razgovor. U radionici smo obradili temu o prijateljstvu, a sve smo to završili pjesmom i plesom u dvorištu crkve.

U nedjelju misnik je ambon prepustio nama kako bismo u ovoj godini posvećenog života posvjedočile što je Bog učinio u našem životu i kako je to učinio. Budući da je bila Nedjelja Božjeg Milosrđa, na kraju mise prikazali smo prezentaciju vezanu uz taj blagdan. Zahvaljujemo s. Blanki, s. Benjamini i s. Mihaeli kao i župniku vlč.Perici Matanoviću, te kapelanu Mariju Mesiću na pozivu i lijepom prijemu.

Neka Gospodin bude proslavljen!

 

s. Veronika Vlašić