Pogledaj sve web stranice Družbe

Susret uprava

Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura Družbe

Objavljeno: 07.11.2012. | Novosti

Od nedjelje 4. studenoga do srijede 7. studenoga u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor – Lužnica održan je susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura Družbe te su na tom susretu bile prisutne i sve sestre iz naše provincijalne uprave na čelu sa s. M. Vlastom Tkalec, provincijalnom glavaricom.

Susret je počeo kratkom duhovnom pripravom pod vodstvom o. Vjenceslava Miheteca, OCD. U nastavku susreta govorilo o radu Vrhovne uprave, Provincijalnih uprava i Uprava Delegatura, o primjeni odluka i zaključaka XVI. redovite glavne skupštine i odluka provincijalnih skupština. Razgovaralo se o pastoralu zvanja, radu sa siromasima, misijama i njihovim potrebama te je donesen i plan za Godinu vjere na planu Družbe, a osvrnulo se i na rad na Konstitucijama te daljnjim koracima koji su potrebni u tom radu.

U svrhu što bolje suradnje i kvalitetnijeg djelovanja sestre su imale rad u skupinama (provincijalne glavarice, zamjenice i savjetnice, tajnice i ekonome).

Voditelji euharistijskih slavlja bili su o. Vjenceslav Mihetec, OCD, mons. Stjepan Baloban, vlč. Milan Lojić, CM, a završno, zahvalno misno slavlje predslavio je fr. Ante Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, član Vijeća Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica.

Molimo Božji blagoslov u daljnjem radu Vrhovne uprave, Provincijalnih uprava i Uprava Delegatura!