Pogledaj sve web stranice Družbe

Svetkovina sv. Vinka Paulskog

Objavljeno: 27.09.2020. | Novosti

U cijeloj Družbi sestara milosrdnica 27. rujna proslavljen je Dan utemeljitelja sv. Vinka Paulskog. U Zagrebu, u Kući matici svečano misno slavlje predslavio je preuzvišeni nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua, uz koncelebraciju rektora crkve vlč. Franju Jačmenicu i dr. Antona Tamaruta.

U Daruvaru, poštujući epidemiološke mjere, sestre milosrdnice su organizirale liturgijsko slavlje na otvorenom za 50 osoba: djece, mladih te 14 štićenika doma za starije osobe. Sv. misu je predslavio župnik vlč. Zdravko Radoš, te s puno ljubavi nazočnima predstavio lik sv. Vinka i njegovo djelo. Svečanom objedu pridružili su se prijatelji sestara te svećenici suradnici.

U Grubišnom Polju u kapelici sestara milosrdnica, u lijepom duhovnom zajedništvu, slavljena je Euharistija o svetkovini sv. Vinka. Sv. Misu predslavio je župnik Večeslav Magić. Bogu hvala za zajedništvo vjerničkog naroda i sestara milosrdnica o slavlju sv. Vinka. Neka sve naše suradnike, štićenike prati moćni zagovor našeg utemeljitelja sv.Vinka.

DARUVAR – sv. misa na otvorenom.