Pogledaj sve web stranice Družbe

Sestre jubilarke

Velika Gospa u Kući matici

Objavljeno: 23.08.2013. | Novosti

Svetkovina Velike Gospe za svaku sestru naše Družbe je jedan od najznačajnijih dana u godini jer je toga dana većina sestara položila svoje zavjete.

Ove godine na samu svetkovinu okupila se cijela zajednica Kuće matice u sedam sati u samostanskoj crkvi sv. Vinka gdje smo zajedno izmolile Jutarnju. Posebna su nam radost toga dana bile naše sestre jubilarke, kojih ove godine ima uistinu lijep broj u cijeloj Družbi. Sestre su proslavile 75., 70. i 50. obljetnicu svojih zavjeta. Većina njih zbog bolesti i nemoći nije mogla sudjelovati u svečanoj proslavi. Sve njih imale smo pred očima u prisutnosti pet sestara koje su slavile 50. obljetnicu, zlatni jubilej svojih zavjeta. To su s. M. Leopoldina Crljenković, s. Ljerka Račić, s. Mirta Belanović, s. Anđela Domšić i s. Izaija Bilać. Nakon svečane Jutarnje sa sestrama smo se radovale oko zajedničkog stola za vrijeme doručka.

Vrhunac proslave bila je sveta misa u deset sati koju je, u zajedništvu s rektorom naše crkve, preč. Marijanom Pavlenićem i vlč. Stjepanom Račićem, predslavio dominikanac o. Zvonko Džankić.

Radujemo se sa sestrama slavljenicama, molimo im Božji blagoslov za sve dane njihova života i molimo Gospodina da ohrabri još mnoga srca djevojaka da nam se pridruže u svjedočenju ljubavi prema Bogu i bližnjima.

[youtube]http://youtu.be/d5s3AFfw_bc[/youtube]