Pogledaj sve web stranice Družbe

Marijin dvor u Lužnici

Vjera i svjedočanstvo života u današnjem svijetu

Objavljeno: 20.05.2013. | Novosti

Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor u Lužnici kraj Zaprešića bio je ovogodišnji domaćin seminara za sestre juniorke pri organizaciji HKVRPP od 10. do 11. svibnja. Prekrasni barokni dvorac s perivojem i sestre milosrdnice dočekali su pedesetak juniorki s njihovim odgojiteljicama. U Godini vjere i ovaj susret bio je usmjeren produbljivanju “vjere i svjedočanstva života u današnjem svijetu”, što je ujedno bila i tema susreta. O vjeri nije dovoljno samo razmišljati, već je redovnici potrebno živjeti je u konkretnoj životnoj stvarnosti, naglasio je predavač dr. don Ivan Bodrožić. Kroz svoja tri razmatranja koja je izložio okupljenim redovnicama, dotaknuo je pitanje vjere u njezina tri segmenta: vjera kao povjerenje u općenitom smislu, srce kao izvor vjere i vjera tumačena kroz susret Isusa i Samarijanke koja je nosila lomljiv krčag za vodu koji zbog svoje krhkosti nije mogao primiti puninu dara Kristova, već je potreban Isusov zdenac koji je čvst i može zadržati našu vjeru cjelovitom.

U večerenjim satima prvoga dana seminara sestre karmelićanke BSI pripremile su prigodno druženje gdje su se sve sudionice kroz određene zadatke i igru mogle bolje upoznati, a “Vjera u Sv. pismu” naziv je radionice održane u subotu prijepodne. Bio je to kreativan susret traženja čovjekove jadikovke i Božjega odgovora kroz svetopisamske citate.

Euharistijskim klanjanjem i misnim slavljem u kasnim popodnevnim satima završio je susret sestara juniorki, a nama preostaje jedino zahvaliti organizatoru za pripremu i mogućnost sudjelovanja. Stavljajući sve pouzdanje u Božje ruke nadamo se da će ovakvih susreta biti i u buduće.