Pogledaj sve web stranice Družbe

Duhovna obnova mladih u Požegi

Objavljeno: 15.12.2014. | Novosti

Krenule smo 13. prosinca 2014. iz kuće Matice u 6:15 sati uz vodstvo s. M. Paule i s. M. Samuele u Požegu, kamo smo stigle oko 8:30 sati.

Nakon kratkog odmora i susreta sa sestrama krenule smo sa s. Teom u crkvenu dvoranu kako bismo dočekale mlade, upoznale se s njima i održale im predavanje o vjeri i nevjeri. Tamo su nas dočekali kapelan Mario Večerić i đakon Krunoslav Siroglavić.

Od 14 sati započinjemo s izradom božićnih aranžmana u kojoj sudjeluje prva grupa krizmanika i traje sve do 16 sati. Poslije njih dolazi druga grupa krizmanika, njihova radionica traje do 18 sati. Obje grupe aktivno i u radosnom ozračju sudjelovale su u zadacima radionica.

Zatim smo sudjelovale na sv. misi koju je predvodio vlč. kapelan uz glazbenu pratnju zbora mladih. Tijekom misnog slavlja s. M. Samuela je u nekoliko riječi predstavila našu Družbu, a kandidatica Valentina svjedočila je o svome pozivu.

Poslije mise bile smo na euharistijskom klanjanju koje je predvodio đakon. Susret je završio sa svjedočanstvom o zvanju kandidatice Ines, a ona ga je popratila i zanimljivim pjesmama.

Srdačno zahvaljujemo vlč. župniku, kapelanu i đakonu, svim časnim sestrama, te svim mladima s kojima smo se družile i nastojale im posvjedočiti radost što smo od Boga odabrane i pozvane na put posvećenog života.

Kandidatice Valentina Sitaš i Ines Komarčić