Pogledaj sve web stranice Družbe

Stepinčevo u Koprivnici

Objavljeno: 15.02.2014. | Novosti

Nedjelja, 8. veljače 2014. Uputile smo se u Koprivnicu u župu bl. Alojzija Stepinca kao animatori večeri uoči župnog blagdana. Tako je ova nedjelja bila namijenjena za temu „Duhovna zvanja“. Župnik vlč. Krunoslav Pačalat nas je pozvao da doprinesemo i mi tom danu i toj temi.

Susret je započeo uvodnim iznenađenjem. Mladi župljani izveli su svoje dvije pjesme. Nakon iznenađenja i uvodnog pozdrava župnika i s. Samuele, nastupile smo mi pripravnice s igrokazom „Odlučiti se“. Prikazale smo probleme današnjeg svijeta i mladih koji se odlučuju za duhovno zvanje. To su problemi koje može pobijediti samo ljubav. Igrokaz smo završile s „Pjesmom novakinja“. Nadalje je s. Samuela predstavila život naše s. Kornelije Horvat, mučenice svoga zvanja, koja je rodom iz Koprivnice. Nakon takvog prikaza predanja Gospodinu, postulantica Ljubica posvjedočila je svoje zvanje. Nadahnuta Duhom Svetim pokušala je prenijeti svoju ljubav prema zvanju, spremnost na predanje Gospodinu i radost odlučnog odaziva. Svjedočanstvo smo završile uz stihove pjesme „Sestra bijela“. Pokazujući svu želju da postanemo i mi dio „Bijele, milosrdničke“ obitelji. Nakon pjesme s. Samuela i s. M. Nikolina predstavile su život sv. Katarine Laboure i milost čudotvorne medaljice. Potom smo  zapjevale pjesmu „Blaženi Alojzije“ kao iznenađenje župljanima. Spremna srca kroz pjesmu zamolile smo bl. Alojzija za zagovor da nam izmoli milost daljnjeg služenja Gospodinu. Ispunjena srca za kraj smo svi jednodušno zapjevali: „O, Bože zar si pozvao mene?“.

Uvidjele smo da Gospodin djeluje u župi u njihovom požrtvovnom i aktivnom služenju u svakodnevnici. Tako smo uvjerenije u Božju ljubav i snagu u našem životu dočekale blagdan bl. Alojzija Stepinca.

 

 

 

Ljubica Brusić, postulantica