Pogledaj sve web stranice Družbe

Treba činiti više – sv. Vinko Paulski

Objavljeno: 03.01.2022. | Novosti

     Unatoč pandemije Covid 19, naša pučka kuhinja, Kuća milosrđa nije prestala kuhati i brinuti se o gladnima i potrebnima, zahvaljujući dobroti prijatelja siromaha. Na našim vratima u Gundulićevoj 12, iznenadili su nas mnogi dobri ljudi: djeca iz Dječjeg vrtića Svetog Vinka i Dječjeg vrtića Izvor, Osnovne škole, gimnazije, mladi kadeti HR vojske. Posebnu zahvalnost dugujemo Islamskoj gimnaziji u Zagrebu (prof. Enisi i prof. Katarini), kao i župi Savski Gaj iz Zagreba na čelu s vrijednim i dobrim župnikom vlč. Ivanom Toplonjakom i dragim župljanima, te Obiteljskoj zajednici s Jaruna i Forumašicama iz Zagreba. Donacije su nam dostavili u prehrambenim namirnicama, slatkišima raznih vrsta, voću, mliječnim proizvodima, odjeći i ….. Zahvaljujemo g. Tomislavu Mediću i prijateljima, koji su revni u donaciji a jedan dan u mjesecu poslije svoga radnog vremena, pripremaju ručak za sve korisnike. Posebna hvala našima prijateljima pojedincima g. Hrvoju Smiljaniću i njegovoj obitelji koji svake prve subote u mjesecu donira hranu za našu kuhinju. Velika hvala našim prijateljima iz Švicarske, St. Gallena gđi Dragici i g. Borisu Bikić, koji su nam u dva navrata ove godine u kratkom roku donirali hranu, odjeću, obuću, slatkiše i novčanu pomoć za kruh koji svaki dan kupujemo za naše korisnike.

Ove božićne dane kao i na sam Božić razveselili smo svoje korisnike praktičnim poklonima. Uz sav posao pripremanja hrane, kuhanja i dijeljenja korisnicima, složili smo obiteljske pakete i darovali za 35 obitelji iz Zagreba i šire.

Grupa sestara posjetila je ovih blagdanskih dana i naše siromahe koji žive u neimaštini i skučenim prostorima.

U ime Provincije Bezgrješnog Začeća BDM Zagreb, djelatnica Udruge sv. Vinka i volontera, s voditeljicom naše kuhinje s. Tihomirom Parlaj, zahvaljujemo iz svega srca svim našim prijateljima znanim i neznanim, a poznati su samo Gospodinu.

Sve stavljamo u milosrdno Srce našega Spasitelja i želimo obilje Božjeg blagoslova u 2022. godini.