Pogledaj sve web stranice Družbe

LUDBREG

Susret vjeroučenika sa sestrama milosrdnicama

Objavljeno: 07.05.2015. | Novosti

U subotu, 2. svibnja 2015. u župi Presvetog Trojstva u Ludbregu sestre milosrdnice iz Zagreba, s. Samuela Vilenica i s. Teresita Aguilar Samudio, održale su susret i druženje s vjeroučenicima. Na početku susreta sestre je pozdravio i predstavio vjeroučenicima župnik mons. Josip Đurkan. Vjeroučenici su posebno bili iznenađeni kad im se predstavila s. Teresita koja je iz Paragvaja te im kroz prezentaciju vrlo dobrim hrvatskim jezikom ispričala i prikazala svoju domovinu, običaje, kulturu, ali i velik problem siromaštva i neimaštine. Najveća radost među prvopričesnicima bila je izrada vlastitih krunica koju im je kapelan vlč. Silvio Košćak blagoslovio, a potom su svi zajedno pobožno izmolili jednu deseticu krunice za svoju obitelj.

Krizmanici su se iznimnom motivacijom uključili u izradu vrlo neobičnih recepata trudeći se uistinu detaljno napisati uputu za izradu zadanih recepata o prijateljstvu. Kako im je u tome uspjelo možete pogledati u fotogaleriji, a kako će primjena recepata djelovati u životu vidjet ćemo u budućnosti.

Neka dobri Bog blagoslovi svaki trud koji su sestre uložile tijekom susreta s vjeroučenicima, a svaka njihova riječ neka uz Božju pomoć padne na plodno tlo mladih srdaca kako bi u njima iz dana u dan rasla ljubav prema Bogu i bližnjemu.

s. M. Hijacinta Matanović